Ludan: Çok Yönlü Bir Kahve Dükkanı Tasarımı

Chen Wei-Nan'ın Özgün Tasarımı: Kahve Kavurma Sanatını Yeniden Tanımlıyor

Chen Wei-Nan'ın özgün tasarımı Ludan, kahve kavurma sanatını yeniden tanımlıyor. 16 m2'lik bir alanı çok yönlü bir bevel ile keserek, insanların görüşünü iç içe geçen eksenlerle yönlendiriyor. Bu özgün tasarım, kahve dükkanı deneyimini yeniden şekillendiriyor.

Chen Wei-Nan'ın Ludan adlı tasarımı, kahve dükkanı deneyimini yeniden şekillendiriyor. Batı tarafındaki yolcuların görsel kimlik duvarını daha net görmesini sağlayan eğimli ön kapı tasarımı, aynı zamanda camın yansımasını da engelliyor ve içerideki müşteriler ile yaya trafiğinin göz temasını engelliyor.

Genellikle sadece çiftlerin bulunduğu dükkan, açık bir zemin planı ile tasarlanmış. Üçgen bir bar, mekanın ortasına yerleştirilmiş ve bir halka dolaşım oluşturmuş. Bu sayede kavurucu, kavurma yerinde çalışırken, müşteriler mekanda özgürce alışveriş yapabiliyorlar.

Ludan, 16 m2'lik bir alanı çok yönlü bir bevel ile keserek, insanların görüşünü iç içe geçen eksenlerle yönlendiriyor. Bar, ön kapının eksenlerine karşılık gelen bir döküm üçgen olarak tasarlanmış. Barın arkasındaki raflar gradyan olarak düzenlenmiş, metal masa iki katlanmış üçgen oluşturacak şekilde tasarlanmış ve duvardaki numaralar delikli çelik plaka ile yapılmış.

Tasarımın özgün özellikleri arasında, misafirler arasında bir sınır belirleyen düzen yer alıyor. Bu, mekan içinde mekanlar yaratıyor ve bu, zanaatkarlık ruhunun titizliği ile elde ediliyor. Tasarım, metal, delikli çelik plaka ve ahşap kullanılarak gerçekleştirilmiş.

Ludan, 2020 yılında Taiwan'ın Douliu City, Yunlin County 640'da tamamlandı. Tasarım, prestijli A' Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.

Chen Wei-Nan'ın Ludan adlı tasarımı, kahve dükkanı deneyimini yeniden şekillendiriyor ve kahve kavurma sanatını yeniden tanımlıyor. Bu özgün tasarım, kahve dükkanı deneyimini yeniden şekillendiriyor ve kahve kavurma sanatını yeniden tanımlıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: WEI-NAN CHEN
Görsel Kredileri: Image #all: Hey! Cheese
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Chen, Wei-Nan
Proje Adı: Ludan
Proje Müşterisi: WEI-NAN CHEN


Ludan IMG #2
Ludan IMG #3
Ludan IMG #4
Ludan IMG #5
Ludan IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun