"The Warrior in You": Akshata Chtinis'in Ödüllü Oyun Tasarımı

Akademik Stresle Başa Çıkmak İçin Benzersiz Bir Oyun

Akshata Chtinis'in "The Warrior in You" adlı oyun tasarımı, genç öğrencilerin akademik stresle başa çıkmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Bu oyun, çocukların sağlıklı başa çıkma mekanizmalarını kabul etmelerini ve ifade etmelerini teşvik ediyor.

Akshata Chtinis, oyunun tasarımına kişisel deneyimlerden ve genç öğrenciler arasında gözlemlenen akademik stresin artışından ilham aldığını belirtiyor. Bu stres, çoğu zaman öğrencilerin zihinsel sağlık sorunları yaşamasına ve kendilerini kaybetmelerine neden oluyor. Chtinis, bu durumu değiştirmek için "The Warrior in You" oyununu tasarladı.

Oyunun benzersiz özellikleri arasında sağlıklı başa çıkma mekanizmalarının tanıtılması ve kabul edilmesi, evlerde konuşmaların başlatılması ve kendini ifade etme hedefleri bulunuyor. Oyun, çocukların yargılanmadan başa çıkmayı öğrenmelerine yardımcı olmak için Oyun ve Konuşma terapisine dayanıyor. Ayrıca, çocukların kendi iyi oluş mücadelelerini normalleştirmek ve kendilerine ve başkalarına empati kurmayı öğrenmek için savaşçı karakterlere bürünmelerini sağlıyor.

Oyunun tasarımı, 3mm kalınlığında sunboard üzerine basılan bir taban tahtası ve saray arka planından oluşuyor. Adalar, karton kağıda basılarak hafif ama stabil bir kutu oluşturacak şekilde tasarlandı. Savaşçı tahtaları, oyuncuların oyun boyunca topladıkları tüm kartları, paraları ve öğeleri yerleştirebilecekleri sunboard kullanıyor. Oyunun tüm grafikleri ve karakterizasyonları önce kağıda çizildi ve sonra Adobe Illustrator kullanılarak benzersiz tasarımlar oluşturuldu.

Oyun, basit oyun içi etkileşimlerle başlıyor. Oyuncular, taban tahtasını ve saray arka planını kurar ve 5 adayı tahtadaki belirlenmiş yerlere yerleştirir. Daha sonra bir savaşçı karakter seçer, piyonlarını, savaşçı tahtalarını ve meydan okuma kartlarını alır. Oyuncuların, savaşçı tahtasında verilen karakterin güçlerini ve zayıflıklarını okumaları gerekiyor.

Oyuncuların sırayla zar atması gerekiyor. Tahta, boş adımlar, iyi oluş paralarını kazanmak veya ilerlemek için güçlendiriciler, oyuncuların paralarını kaybetmelerine veya geri gitmelerine neden olan güç düşürücüler, görevleri gerçekleştirmek için meydan okuma adımları ve oyuncuların ilerlemek için bir savaşı kazanmaları gereken adalar gibi bir labirent gibi oluşturulmuştur. Oyunun kazanma koşulları, şans ve oyun içinde sağlıklı seçimler yapma beklentisini oluşturacak şekilde belirlenmiştir.

Oyun, 2023 yılında A' Toys, Games and Hobby Products Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir ve endüstriyel gereklilikleri karşılar. İyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunan bu tasarımlar, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eder ve tatmin ve olumlu duygular sağlar.

"The Warrior in You", öğrencilere sağlıklı başa çıkma mekanizmalarını keşfetme ve uygulama konusunda güvenli bir alan sunar. Ayrıca, oyun seçimleri aracılığıyla ebeveynlerin çocuklarını daha iyi anlamalarını sağlar. Oyun, öğrencilerin karşılaştığı gerçek hayat zorluklarını, savaşçıların bir görevde olduğu fantastik dünyaya karıştırarak başarıyla soyutlar. Projenin gerçek özü, stresli durumlarla başa çıkmak için problem çözme, karar verme ve empati gibi temel nitelikleri geliştirmeye yardımcı olan başa çıkma araçlarının oyunlaştırılmasında yatar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Akshata Chitnis
Görsel Kredileri: Akshata Chitnis
Proje Ekibi Üyeleri: Akshata Chitnis
Proje Adı: The Warrior in You
Proje Müşterisi: Akshata Chitnis


The Warrior in You IMG #2
The Warrior in You IMG #3
The Warrior in You IMG #4
The Warrior in You IMG #5
The Warrior in You IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun