Morcube: Geleneksel Ahşap Oyuncakların Yeniden Yorumlanması

Ying Cui'nin Tasarımı Morcube, Ahşap Oyuncaklara Yeni Bir Boyut Kazandırıyor

Ying Cui tarafından tasarlanan Morcube, geleneksel ahşap oyuncakları yeniden yorumlayarak çocuklara ve yetişkinlere sınırsız yaratıcılık imkanı sunuyor.

Ying Cui'nin tasarımı olan Morcube, yaratıcılığı ve sürdürülebilirliği teşvik eden interaktif bir araç oluşturma tutkusunun bir ürünü. Geleneksel ahşap oyuncaklardan farklı olarak, Morcube, ahşap işçiliğinde kullanılan geleneksel mortise ve tenon tekniklerinden esinlenerek tasarlanmış bir yapıya sahip. Bu sayede çok daha fazla şekil, yapı ve işlev oluşturulabiliyor.

Morcube, kullanıcılarına her seviyede yaratıcılık zorluklarıyla karşılaşma ve bunları aşma fırsatı sunan çok yönlü bir oyuncak. Özel kilitleme mekanizması sayesinde, bulmaca severler için de zihinsel bir meydan okuma sunuyor. Morcube, tamamen doğal bitmiş ahşaptan yapılmış olup, hassas kesim parçalarının pürüzsüz hissi, onunla oynamayı keyifli hale getiriyor.

Her bir küp, yapıştırıcı kullanılmadan geleneksel mortise ve tenon teknikleriyle bir araya getirilmiş beş ahşap parçadan oluşuyor. Tenonlardaki yuvalar belirli bir esneklik sağlıyor, bu da küplerin hem yapısal gereksinimleri hem de kullanıcı deneyimini karşıladığından emin oluyor. Her bir küpün bileşenleri, el işçiliği ile son dokunuşları yapılmadan önce özel makinelerle hassas bir şekilde üretiliyor.

Morcube, yaratıcılığı ve hayal gücünü teşvik eden bir boş tuval gibi. Morcube ile gerçek dünyada kullanılabilecek pratik yapılar oluşturmanın sınırsız yolları var. Morcube ile ne yapılacağının bir sınırı yok ve bu da onu eğlenceli kılıyor. Yaratıcı düşünmeyi teşvik eder, problem çözme becerilerini geliştirir ve hatta mühendislik yeteneklerinizi test eder. Her bir küp, tamamen doğal ahşaptan yapılmış ve bulmaca parçalarını bir arada tutmak için yaşlı bir mortise ve tenon bağlantısı kullanıyor.

Morcube, 2023 yılında A' Oyuncak, Oyun ve Hobi Ürünleri Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme konusunda olumlu hisler ve tatmin sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ying Cui
Görsel Kredileri: Ying Cui
Proje Ekibi Üyeleri: Ying Cui
Proje Adı: Morcube
Proje Müşterisi: Ying Cui


Morcube IMG #2
Morcube IMG #3
Morcube IMG #4
Morcube IMG #5
Morcube IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun