Çocuklar İçin Eğitici Bir Oyun: Light or Dark

Lan Zhou ve Xinlu Yang, Çevre Bilincini Artıran Bir Tahta Oyunu Tasarladı

Global enerji krizinin arka planında, çocukları çeşitli kısıtlamalar altında işbirliği yaparak görevleri tamamlamaya yönlendiren bir tahta oyunu olan "Light or Dark", çocukların zaman, konsantrasyon ve kapsamlı strateji anlayışını geliştirmeyi hedefliyor.

Lan Zhou ve Xinlu Yang tarafından tasarlanan "Light or Dark", enerji kıtlığı ve çevre kirliliği sorunlarına dikkat çeken bir tahta oyunu. Oyun, çocukları, çeşitli element ayarları aracılığıyla işbirliği yaparak görevleri tamamlamaya yönlendiriyor. Oyun sırasında çocukların, bir dizi problemi çözerken genel duruma bakmaları ve rasyonel bir şekilde plan yapmaları gerekiyor. Bu, çocuğun zaman algısı, konsantrasyonu ve kapsamlı strateji yeteneklerini test ediyor ve geliştiriyor.

Oyun tahtasının temel bloğu renkli huş ağacından yapılmış ve diğer bileşenler çoğunlukla ABS veya PMMA'dan üretilmiştir. Oyun, 330 mm (w) x 235 mm (d) x 53 mm (h) ölçülerindedir. Oyunda, çocuklar, kısıtlı ham enerjiyi kullanarak ağaç dikmeli, fırtınalara dayanmalı, kirliliğin yayılmasını kontrol etmeli ve yeni enerji istasyonlarını inşa etme görevini tamamlamalıdır. Her seferinde saat kumbarası ışıklandığında, bu kirliliğin yayılmasına dair bir uyarıdır ve enerji istasyonları ışıklandığında, bu yeni enerjinin üretildiği anlamına gelir.

Proje, Aralık 2022'de Milan'da başladı ve Şubat 2023'te Milan'da tamamlandı. Oyunun kurallarının ilk oluşumundan sonra, 7 yaşından büyük çocuklar bir oyun testine davet edildi. Çocuklar, oyun tasarımı hakkında geri bildirimlerde bulundular ve oyunun kazanılması veya kaybedilmesi, çevre korumanın gerekliliğini anlamalarını sağladı.

"Light or Dark", dünya enerji krizinin arka planına karşı bir çocuk tahta oyunudur. Oyuncuların, sınırlı zaman ve enerji ile kirliliğin yayılmasını önleme ve yeni enerji istasyonları inşa etme görevini tamamlamaları gerekmektedir. Oyunun amacı, çocukların işbirliği ve problem çözme konusunda zaman, konsantrasyon ve kapsamlı strateji anlayışını geliştirmeleri ve zorlu ve ilginç oyunlarda bir kriz duygusu, aciliyet duygusu, misyon duygusu ve zafer duygusu yaşamalarıdır.

"Light or Dark", 2023'te A' Toys, Games and Hobby Products Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lan Zhou and Xinlu Yang
Görsel Kredileri: Lan Zhou & Xinlu Yang, Light or Dark, 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Lan Zhou Designer: Xinlu Yang
Proje Adı: Light or Dark
Proje Müşterisi: Lan Zhou and Xinlu Yang


Light or Dark IMG #2
Light or Dark IMG #3
Light or Dark IMG #4
Light or Dark IMG #5
Light or Dark IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun