Yang Zhang ve Hu Zhang'ın Akıllıca Tasarlanmış Su Boru Devre Oyuncakları

Bir Çocuk Oyuncak Tasarımında Elektrik Akışını Basitleştirme

Yang Zhang ve Hu Zhang tarafından tasarlanan su boru devre oyuncakları, çocukların devre bilgilerini daha iyi anlamalarını sağlamak için tasarlandı. Elektrik akışının su akışına benzetilmesi sayesinde, devre bağlantısı bir boru bağlantısı kadar basit ve sezgisel hale getirildi.

Devre bileşenlerinin modüler tasarımı, devrenin akım akışını vurgulamak için aydınlatma efektini kullanır. Her modül birleştirildiğinde, normal bağlantıyı belirtmek için modül aydınlatılır. Bu, devre ilkesinin daha sezgisel bir şekilde anlaşılmasını sağlar. Bu ürünün tasarımı, devre bilgisini daha iyi anlamak için çocuklara yöneliktir.

Her bir elektronik cihaz bağımsız modüllerde kapsüllenmiştir. Farklı işlevlere sahip modüller farklı renklerdedir. Modül tipi ve akımı gösteren optik yol, modül kabuğuna radyum yoluyla kazınmıştır. Bu, çocukların devre bilgilerini daha iyi anlamalarını sağlamak için tasarlanmıştır.

Bu tasarım, ABS ve PC kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Teknik özelliklerine göre, bu tasarımın boyutları 251*251*60mm'dir. Su boru devresi oyuncakları, elektrik akışını su akışına benzeterek, elektrik başlangıçlarına yeni bir deneyim sunar: basit, sezgisel ve net.

Her bir elektronik bileşen bağımsız bir modülde paketlenmiştir ve modül kabuğunda ipek baskı ve lamba ile işaretlenmiştir. Birleşik modül arayüzü, tüm türdeki elektronik bileşenlerin rastgele birleştirilebilmesi için blokların birleştirilmesi yöntemini kullanır. Bu sayede, devre öğrenimi artık karmaşık panel tarafından karıştırılmaz, ayrıca zorluk ve tehlike de önlenir.

Yang Zhang ve Hu Zhang'ın bu tasarımı, 2022'de A' Toys, Games and Hobby Products Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YANG ZHANG
Görsel Kredileri: YANG ZHANG
Proje Ekibi Üyeleri: Yang Zhang&Hu Zhang
Proje Adı: The pipe circuit
Proje Müşterisi: YANG ZHANG


The pipe circuit IMG #2
The pipe circuit IMG #3
The pipe circuit IMG #4
The pipe circuit IMG #5
The pipe circuit IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun