GS-X One: Yeni Nesil Gıda Dağıtım Robotu

Shanghai Gaussian Automation Tech Dev. tarafından tasarlanan GS-X One, restoranların akıllı hizmet sistemine bağlanabilen bir gıda dağıtım robotudur.

GS-X One, çekmece konseptinden esinlenerek tasarlanmış bir gıda dağıtım robotudur. Çift konumlandırma kameraları ve temasız dağıtım yeteneği ile restoranların hizmet verimliliğini artırmayı hedefler.

GS-X One, restoranların akıllı hizmet sistemine bağlanabilen bir gıda dağıtım robotudur. Çift konumlandırma kameraları sayesinde hızlı bir şekilde çevresini algılar ve temasız dağıtım için yollar planlar. İstasyonu ile birlikte kullanıldığında, 24 saat boyunca insansız gıda dağıtımını gerçekleştirebilir. Bu, manuel dağıtım maliyetlerini azaltır ve dağıtım verimliliğini artırır. Ayrıca, salgın önleme ve kontrolünü kolaylaştıran bir sıcaklık ölçüm özelliği de bulunmaktadır.

GS-X One'ın kabuğu PC/ABS enjeksiyon kalıplama teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. Yüzey, gümüş parçacık kaplama, degrade renk ve siyah ile şampanya altın elektrokaplama teknikleri kullanılarak işlenmiştir. Servis tepsileri alüminyum oksidasyon ile kaplanmış ve bakteriostatik kaymaz bir ped ile kaplanmıştır. Robotun çerçevesi alüminyum ekstrüzyon kalıplama ve damgalama kullanılarak üretilmiştir ve taban, tüm gövdeyi desteklemek için paslanmaz çelik çerçeve kullanır.

GS-X One, yüksek hassasiyetli sensörler ve üst ve altta yer alan kameralarla donatılmıştır. Bu sayede, insanları ve engelleri kaçınarak hassas bir şekilde navigasyon yapabilir ve güzergahları planlayabilir. Birden çok katı hizmet verebilmek için asansörü kullanabilir. Sıcaklık ölçüm fonksiyonu, potansiyel pandemi tehditlerini gerçek zamanlı olarak algılar. Düşük enerjili robot, istasyon ile birlikte çalışarak bataryasını otomatik olarak şarj eder ve 24 saat boyunca insansız hizmetler sunar.

Robotun tasarım ve geliştirme süreci Nisan 2021'de Şanghay'da başladı ve Mart 2022'de Çin pazarına sunulacak. Tasarım ekibi, yiyecek hizmet personeli talebinin yüksek olduğunu ve gençlerin bu pozisyonu kabul etmek istemediğini buldu. Bu durum, yiyecek dağıtım personeli eksikliğine ve manuel dağıtımın yüksek maliyetine neden oluyor. Akıllı restoranların gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla, otomatik gıda dağıtımı manuel dağıtımın yerini alacak; ayrıca, pandemi kontrol ve önleme talepleri temasız dağıtımı kaçınılmaz bir trend haline getiriyor.

GS-X One, 2022'de A' Robotics, Automaton and Automation Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shanghai Gaussian Automation Tech Dev.
Görsel Kredileri: Shanghai Gaussian Automation Tech Dev.
Proje Ekibi Üyeleri: Shanghai Gaussian Automation Tech Dev.
Proje Adı: GS X ONE
Proje Müşterisi: Shanghai Gaussian Automation Tech Dev.


GS X ONE IMG #2
GS X ONE IMG #3
GS X ONE IMG #4
GS X ONE IMG #5
GS X ONE IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun