AGV: İnşaat Robotlarına Yeni Bir Boyut

Fan Wu ve Hao Meng Tarafından Tasarlanan Devrimsel İnşaat Şasisi

İnşaat sektörü, işgücü eksikliği, düşük üretkenlik ve kalite sorunlarıyla karşı karşıya. Bu sorunlara çözüm olması amacıyla Fan Wu ve Hao Meng tarafından tasarlanan AGV, inşaat robotlarına yeni bir boyut kazandırıyor.

AGV (Automated Guided Vehicle), karmaşık inşaat ortamları için özel olarak tasarlanmış bir platformdur. Robotic kollar, bir kaldırma sistemi veya her ikisini birden barındırma yeteneğine sahiptir. AGV, dış ortamın karmaşıklığına göre kendi davranışını planlar ve mükemmel engel geçme yeteneği ve atletik performansı ile insanların tehlikeli inşaat işlerinde yer almasına yardımcı olur.

AGV'nin tasarımı, inşaat sektörünün karşılaştığı sorunlara yanıt olarak ortaya çıktı. İnşaat sektörü, işgücü eksikliği, düşük kalite ve verimlilik sorunlarıyla karşı karşıya. Ayrıca, karmaşık çevre koşulları, gürültü, toz ve güvenlik riskleri, geleneksel inşaat sektörünün hala çözüm bekleyen sorunları arasında. Bu sorunlara çözüm getirmek amacıyla, inşaat robotlarına yardımcı olacak, kullanıcı dostu bir insan-makine etkileşim moduna sahip bir inşaat şasisi üretme fikri doğdu.

AGV'nin benzersiz özellikleri arasında, karmaşık inşaat ortamları için özel olarak tasarlanmış olması ve robotik kollar, bir kaldırma sistemi veya her ikisini birden barındırabilme yeteneği bulunuyor. Kendi davranışını dış ortamın karmaşıklığına göre planlayabilme ve mükemmel engel geçme yeteneği ve atletik performansı ile insanların tehlikeli inşaat işlerinde yer almasına yardımcı olma özellikleri, AGV'yi diğer tasarımlardan ayırıyor.

AGV, yüksek mukavemetli ve düşük yoğunluklu havacılık alüminyumundan yapılmıştır. Yüzeyi 3A yeşil lake ile kaplıdır ve makinanın tümü, etkili bir ısı dağılımı ve iyi bir stabilite sağlar. Ana çerçeve, IP 67 koruma seviyesine ulaşabilen bir toz geçirmez ve su geçirmez tasarıma sahiptir. Parçalar oksitlenmiş ve aşınmaya dayanıklıdır ve direksiyon tekerleği, düşük işletme gürültüsüne sahip yüksek kaliteli kauçuktan yapılmıştır, bu da karmaşık inşaat ortamlarıyla mükemmel bir şekilde başa çıkabilmesini sağlar.

AGV, 2021'de A' Robotics, Automaton and Automation Design Award'da Platinum ödülüne layık görüldü. Bu ödül, dünya standartlarında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, profesyonelliği, dehası ve toplumsal refaha katkıda bulunan tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmeliyet sergiler ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fan Wu
Görsel Kredileri: Fan Wu
Proje Ekibi Üyeleri: Wufan Menghao
Proje Adı: AGV
Proje Müşterisi: Fan Wu


AGV IMG #2
AGV IMG #3
AGV IMG #4
AGV IMG #5
AGV IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun