Pentaheal Kliniği'nin Yeniden Markalaşması: Fonksiyonel Tıbbın Yenilikçi Yüzü

Eidetic ve Pentaheal, Fonksiyonel Tıbbın Evrensel Dilini Yarattı

Pentaheal ve Eidetic, Kore'de henüz çok bilinmeyen bir alan olan fonksiyonel tıbbı, evrensel ve doğrudan bir görsel dil ile ifade etmek için bir araya geldi. Pentaheal Kliniği'nin yeniden markalaşma süreci, bu alandaki liderliğini ve yenilikçiliğini yansıtıyor.

Yeniden markalaşma sürecinin en büyük motifini 'genişleme' oluşturuyor. Fonksiyonel tıp, hastalığın nedenini belirlemeye yönelik biyoloji temelli bir yaklaşımı temsil ediyor. Pentaheal, bu felsefeyi iletmek için entegre bir yeniden markalaşma sürecine girişti. Hastaların küresel ihtiyaçlarını karşılamak için görsel dilin evrensel ve doğrudan olması gerekiyordu.

Pentaheal Kliniği, Seul'un en gelişmiş bölgesi olan Gangnam İstasyonu'nda yer alıyor. Alan, 'resepsiyon ve muayene merkezi' ile 'VIP ve tedavi odası' olmak üzere iki kata ayrıldı ve her katın özelliklerine uygun tabelalar tasarlandı. Resepsiyon katı, misafirperver bir atmosferle aydınlık ve canlı bir beyaz ton konsepti ile tasarlandı. Tedavi katı ise tonu düşürülmüş bir renk ile lüks ve güvenilir bir konsepte sahip.

Yeniden markalaşma süreci, Pentaheal'in küresel tıbbi vizyonunu ifade eden benzersiz bir serif ile 'P, T, H' harflerinin yeni bir sembolle entegrasyonunu içeriyor. Sembol markanın ekseni, marka uygulama öğelerinin çeşitli şekil ve boyutlarında kullanılmak üzere her iki yönde genişletildi. 'Cross(+)' şeklinden yayılan her çizgi, #pioneering #leading #central #trust gibi Pentaheal'in çekirdek değerlerini temsil ediyor ve insanlara daha coşkulu yaşamlar sağlama hedefiyle insanları tedavi etmeyi aşan bir tıbbi uygulama seti olarak Pentaheal'i farklılaştırıyor.

Proje, 2021 yılında başladı ve Aralık 2021'de Seul'de tamamlandı. Yeniden markalaşma süreci, hastane personeli ve ziyaretçilerle yapılan anketler, stil kürasyonu, röportajlar ve fonksiyonel tıp muayeneleri dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle olabildiğince çok veri toplamayı içeriyordu. Sonuç olarak, Pentaheal'ın felsefesinin halka kolayca iletilmesi ve tutarlı bir marka tasarımı sağlanması gerektiği sonucuna varıldı.

Yeniden markalaşma süreci, Kore ve Güneydoğu Asya'da yeni bir tıbbi alan olarak fonksiyonel tıbbı tanıtmayı hedefliyor. Tıbbi hizmetleri temsil eden 'Cross(+)' sembolünden esinlenen sembol markanın motifi, yatay ve dikey eksende genişletilebilirlik. 'Cross(+)' şeklinden yayılan çizgiler, Pentaheal'ın hizmet alanının çeşitli alanlara genişletilebileceğini ifade ediyor.

Pentaheal Kliniği'nin yeniden markalaşması, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesini artıran ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Eidetic Marketing
Görsel Kredileri: Eidetic Marketing
Proje Ekibi Üyeleri: Project Owner: Harin You, Pentaheal Executive Sponsor: Ashley S. Jung, Eidetic Creative Director: Haein Chae, Pentaheal Brand Designers: Olivia J. Shin, Kimmi M. Kim, Saerona Shin, Sunny Lee, Eidetic Brand Strategiest: Rick Jeong, Eidetic
Proje Adı: Pentaheal Clinic Rebranding
Proje Müşterisi: Eidetic Marketing


Pentaheal Clinic Rebranding IMG #2
Pentaheal Clinic Rebranding IMG #3
Pentaheal Clinic Rebranding IMG #4
Pentaheal Clinic Rebranding IMG #5
Pentaheal Clinic Rebranding IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun