Eco Expo Korea: 404 Hatası ve Gıda Çölleşmesi Üzerine Bir Görsel İletişim Deneyi

Juwon Kim ve Nakyeong Shin'in Yaratıcı Poster Tasarımı, Gıda Çölleşmesi Sorununa Işık Tutuyor

Eco Expo Korea 2019'da sergilenen '404 not found' adlı grafik tasarımı, gıda çölleşmesi ve bitkilerin yapay seçilimi üzerine çarpıcı bir yorum sunuyor. Tasarımcılar Juwon Kim ve Nakyeong Shin, bu özgün çalışmayla, insanların gıda konusundaki algısının nasıl değiştiğini ve bu değişimin doğal dünyayı nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor.

Kim ve Shin, tasarımın ilhamını, endüstrileşme ve işlenmiş gıdaların yaygınlaşması sonucu dünya genelinde yaşanan 'Gıda Çölleşmesi' sorunundan aldıklarını belirtiyor. Çok sayıda bitkinin hızla azalması ve genetik olarak modifiye edilmiş ürünlerin ortaya çıkması, insanların domates ketchup'u tanımasına rağmen domatesi tanımayan bir nesil yarattı. '404 not found' grafik tasarımı, bu gıda çölleşmesinin bitkilerin orijinal kavramını nasıl deformasyona uğrattığını ve yapay olarak seçilen yeni bir kavram yarattığını gösteriyor.

Kim ve Shin'in tasarımı, çoklu piksel katmanlarının görünüp kaybolmasını, hasar görmesini veya yeni görüntülere dönüşmesini tekrar tekrar sergileyen bir grafik içeriyor. Bu katmanlar, bitkilerin yapay olarak seçildiğini veya yok olduğunu ima ediyor. Katmanlar, oranını değiştirerek öncekini örtüyor. Bu, 404 hatasındaki gibi orijinal bitki ile yapay olarak seçilen yeni kavram arasındaki boşluğu temsil ediyor.

Tasarım, poster ve web interaktif tasarımından oluşuyor. Poster A0 boyutunda oluşturulmuş. Tam olarak 1189mm x 841mm ölçülerinde. Çoklu piksel katmanları, çevrenin kirlilik seviyesi, endüstrileşme ölçeği ve mevcut bitki türlerindeki insan sayısı ile değişiyor. Tüm katmanlar dolu olduğunda kırmızıya dönüşüyorlar. Katmanlarda gizlenen ve giderek daha görünmez hale gelen nesneler, gıda çölleşmesinin ilerleyişini anlatıyor ve web sitesi üzerinden araştırdığınız gıda çölleşmesinin ilerleyişini grafiksel olarak türetiyor.

Proje, 2019 yılında 13 Ekim'den 10 Kasım'a kadar Seul, Gangnam'daki COEX Salonu'nda sergilendi. Kim ve Shin, tasarımın altında yatan araştırmayı, kaybolan gıda hammaddeleri (bitkiler) üzerine yaptıkları bir inceleme olarak açıklıyor. İşlenmiş ve hızlı gıdalar nedeniyle bitki prototipleriyle karşılaşma durumlarının azaldığını fark eden tasarımcılar, bu durumu niceliksel olarak belirledi ve grafiksel olarak oluşturdu.

Kim ve Shin, tasarımın en büyük zorluklarından birinin, 404 hataları nedeniyle gıda kavramının yeni bir şekilde kurulduğu aşırı durumlar aracılığıyla insanlık durumuna dair farkındalığı artırmak olduğunu belirtiyor. Bu tasarım, 2021'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcıca zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Juwon Kim
Görsel Kredileri: Juwon Kim
Proje Ekibi Üyeleri: Juwon Kim, Nakyeong Shin
Proje Adı: Eco Expo
Proje Müşterisi: Juwon Kim


Eco Expo IMG #2
Eco Expo IMG #3
Eco Expo IMG #4
Eco Expo IMG #5
Eco Expo IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun