Yilin Wang'ın "İkinci El Hayat" Adlı Poster Tasarımı: Bilgi Çağının Sosyal Sorunlarına Dikkat Çekiyor

Yilin Wang'ın ödüllü tasarımı, bilgi çağında yaşanan bilgi alımı sorunlarına dikkat çekmek için görsel grafikler ve programlama dili kullanıyor.

Yilin Wang'ın "İkinci El Hayat" adlı poster serisi, bilgi çağında yaşanan bilgi alımı sorunlarına dikkat çekmek için görsel grafikler ve programlama dili kullanıyor. Bu tasarım, bilgi bombardımanı altında insanların bilgi ayırt etme yeteneklerinin nasıl azaldığını ve bu bilgi alımının nasıl derin etkiler yarattığını anlatıyor.

Yilin Wang, tasarımının ilhamını, insanların bilgiye tek boyutlu ve tek yönlü bir yaklaşım sunan parçalanmış bilgi alımından mahrum olduğunu belirterek bulduğunu söylüyor. Bu durum, insanların tek taraflı, yoğun kişisel ve öznel bilgiler almasına neden oluyor.

"İkinci El Hayat" adlı eser, dilin görsel grafiklere yeniden nesnelleştirilmesini deniyor. Bu, programlama yapısı olan Web dilinde grafiksel olarak sunuluyor ve sonunda bu kamusal sosyal soruna daha fazla dikkat çekmek için bir poster aracılığıyla sunuluyor.

Tasarım, temayı iletmek için tasarlanmış bir dizi poster ve kitaptan oluşuyor. Teknik özellikler olarak, ana görsel efekti düzenlemek için 20 adet A3 boyutunda poster serisi ve kitap montajı ve ciltlemesi kullanılıyor.

Tasarımın etkileşimi, posterin dili ve kitabın tasarımı aracılığıyla mesajın izleyiciye iletilmesi üzerine kurulu. Tasarımın altında yatan araştırma, kısa video ve bilgi teknolojisi çağının derinleşmesiyle, bilgi bombardımanı karşısında bilgi alımı sorunuyla daha fazla insanın ilgilenmeye başladığını belirtiyor.

Yilin Wang, tasarımın başlangıcında, temayı yeterince iletecek bir yazı tipi eksikliği olduğunu belirtiyor. Hangi yazı tipinin mesajı temsil edeceği ve hangi yazı tipinin posteri bir araya getirip etkileşim oluşturacağı üzerine çok fazla araştırma yapıldı. Sonunda, ikili sistemin tasarımın temasını ifade etmek için iyi bir yol olduğu bulundu.

Yilin Wang'ın "İkinci El Hayat" adlı tasarımı, 2023'te A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dong Jianhua
Görsel Kredileri: Dong Jianhua
Proje Ekibi Üyeleri: Dong Jianhua
Proje Adı: Second Hand Life
Proje Müşterisi: Dong Jianhua


Second Hand Life IMG #2
Second Hand Life IMG #3
Second Hand Life IMG #4
Second Hand Life IMG #5
Second Hand Life IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun