Hsiao-Wen Hu'nun "Eylem Her Şeyi Anlamlandırır" Kampanyası: Sözlerden Çok Eylemler

2021 A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarım Ödülü'nü kazanan bu kampanya, eylemlerin gücünü ve önemini vurguluyor.

2020 yılının zorluklarına yanıt olarak doğan "Eylem Her Şeyi Anlamlandırır" kampanyası, Hsiao-Wen Hu tarafından tasarlandı. Kampanya, boş vaatlerden çok eylemlerin önemini savunuyor ve aktif katılımın getirdiği değişiklikleri ve güçlendirmeyi vurguluyor.

Tasarım süreci, anahtar kelimeler üzerine beyin fırtınası yapmak ve bunları spontan çizimlerle ifade etmekle başladı. Posterlerin izleyicilere olabildiğince ilgili ve anlamlı gelmesi için Hu, tasarım sürecine vücut figürlerinin el çizimleriyle başladı. Protesto sanatlarından ve çizgi roman illüstrasyonlarından esinlenerek çizimlerini bilgisayar yazılımına aktardı ve anlatıları daha iyi iletmek için tipografiyi entegre etti.

Kampanya, izleyicilerin dikkatini eylem almanın önemine çeken posterlerle başlıyor. Daha sonra izleyiciler, #2020EylemHerŞeyiAnlamlandırır etiketiyle sosyal medyada kendi eylemlerini paylaşmaya yönlendiriliyor. Bu etiketle paylaşım yapan katılımcılar, eylemleri için tasarımcı ürünleri kazanma şansı elde ediyorlar.

Projenin en zorlu kısmı, soyut fikirleri anlaşılır anlatılara dönüştürme yolunu bulmaktı. Araştırma süreci, görsel referans için her türlü protesto sanatı ve illüstrasyon stili üzerine geniş çaplı bir araştırmayı içeriyordu. Anahtar, görseller ve tipografi arasında iyi bir denge sağlayan çekici anlatılar geliştirmekti.

2021 yılında A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarım Ödülü'ne layık görülen bu kampanya, teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerisiyle hayranlık uyandırıyor. Bu tasarım, mükemmel bir seviyede başarı gösteriyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.

Boş vaatlerden çok eylemlerin önemini savunan bu kampanya, insanların aktif katılımın getirdiği değişiklikleri ve güçlenmeyi fark etmelerini hedefliyor. Bu kampanya, tasarımcının eylem almanın önemini kişisel olarak hatırlatması ve o dönemdeki sosyal harekete bir yanıt olarak görülebilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hsiao-Wen Hu
Görsel Kredileri: Hsiao-Wen Hu
Proje Ekibi Üyeleri: Hsiao-Wen Hu
Proje Adı: Action Means Everything
Proje Müşterisi: Hsiao-Wen Hu


Action Means Everything IMG #2
Action Means Everything IMG #3
Action Means Everything IMG #4
Action Means Everything IMG #5
Action Means Everything IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun