Sxdesign'dan Yenilikçi Marka Tasarımı: Jing Yin Li

Çin Pazarı İçin Sağlıklı ve Lüks Bir Yaşam Tarzı Sunan Yeni Bir Marka

Sxdesign, Çin pazarına yönelik yeni bir giysi temizleme ve bakım markası olan Jing Yin Li'nin görsel kimliğini tasarladı. Marka, sağlıklı ve biraz lüks bir yaşam tarzı sunmayı hedefliyor. Markanın logosu, tüketicilerin kolayca tanıyabileceği ve hatırlayabileceği basit geometrik şekiller kullanılarak tasarlandı.

Sxdesign, Jing Yin Li'nin görsel kimliğini tasarlarken, markanın logosunun dikkat çekici olmasına ve aynı zamanda güvenilirlik ve sağlamlık hissi vermesine özen gösterdi. Bu nedenle, tüketicilerin kolayca tanıyabileceği ve hatırlayabileceği basit geometrik şekiller kullanıldı. Bu şekiller, markanın adının kısaltması olan üç özel harfi oluşturuyor.

Logo, dört sıraya bölünmüştür. Üç sıra, bir kare ve bir daire çeyreği ile birleştirilmiştir ve ilk sıra J harfini, son sıra ise L harfini temsil eder. İkinci sıra, iki çeyrek içerir ve bu, üçüncü sıra ile birlikte bir Y oluşturur. Bu üç harf, Jing Yin Li marka adının kısaltmalarıdır. Ayrıca, kareler ve daireler, güvenilirlik ve sağlamlığı göstermek için düzgün ve simetrik bir şekilde sıralanmıştır.

Logo, 1:2 oranında grafiksel olarak geliştirildi ve her sıra da 1:2 oranındadır. Her sıra arasındaki boşluk, logo yüksekliği 6mm olduğunda 0.5mm olarak tasarlandı. Bu sayede, logo içeride en çok alanı kaplar ve güçlü ve soyut bir şekil oluşturur ve aynı zamanda baskı ve enjeksiyon kalıplama için kullanılabilir.

Markanın rengi, geleneksel Çin porseleni ve kırmızı sandal ağacı mobilyasından alınmıştır. Kırmızı ve mor arasında dengelenmiştir. Çin kültüründe, bu renk, lüks bir hissi ifade eder ancak aşırıya kaçmaz. Jing Yin Li, sağlıklı ve biraz lüks bir yaşam tarzı sunan yeni bir giysi temizleme ve bakım markasıdır. Markanın logosu, tüketicilerin kolayca tanıyabileceği ve hatırlayabileceği basit geometrik şekiller kullanılarak tasarlanmıştır.

Jing Yin Li, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz Ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Award, deneyimi ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: sxdesign
Görsel Kredileri: Sxdesign
Proje Ekibi Üyeleri: Fangbo Wu Beibei Liu Tianshu Liu Haining Jiang Xu Chen Rong Zhang
Proje Adı: Jing Yin Li
Proje Müşterisi: sxdesign


Jing Yin Li IMG #2
Jing Yin Li IMG #3
Jing Yin Li IMG #4
Jing Yin Li IMG #5
Jing Yin Li IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun