QiuYu Li'nin "Ütopya Şehir" Projesi: Modern Tipografiye Yeni Bir Yaklaşım

Modernist Mimari ve Tipografiyi Buluşturan Özgün Bir Poster Tasarımı

QiuYu Li'nin "Ütopya Şehir" adlı poster tasarımı, modern tipografiye yeni bir yaklaşım getiriyor. Sovyet Modernist mimarisinin izlerini taşıyan bu tasarım, tipografik deneylerle birleştirilmiş mimari motiflerle dikkat çekiyor.

QiuYu Li, Sovyet Modernist mimarisinin Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte giderek kaybolmasından esinlenerek bu tasarımı oluşturmuş. Li, bu posterin sadece bir görsel deney olmadığını, aynı zamanda bir dönemin kültürünü kaydetmeyi amaçladığını belirtiyor. Gelecek için geçmişi yeniden düşünme ve yeni olasılıkları keşfetme fikrini temel alıyor.

Poster, tipografide yeni bir düzen araştırılırken oluşturulmuş ve mimari motiflerle harfler birleştirilmiş. Modern tipografinin işlevsellik arayışının bir sonucu olarak, duyarlılıklar kayboluyor ve tasarım, bireysellikten yoksun hale geliyor. Bu, çeşitlilik hedefleyen modern değerlerin tam tersi bir durum. Li, bu soruna dayanarak, duyarlılıkların ve mantığın bir arada var olmasına izin veren görsel ifadelerin hedef olduğunu belirtiyor.

Poster, Adobe Illustrator kullanılarak oluşturulmuş. Li, fotoğraf malzemesi kullanmayan tasarımlar için Adobe Illustrator'ün, Adobe Photoshop'tan daha iyi bir yazılım olduğunu düşünüyor. Posterin en iyi şekilde basılı materyal olarak yeniden üretilebileceğini ve kağıdın dokusuyla özel bir atmosfer yaratılabileceğini belirtiyor.

Li'nin bu tasarımı, Konstrüktivizm, Bauhaus ve İsviçre uluslararası stilinden etkilenmiş ve duyarlılıklarını kaybetmeden mantıkla birlikte var olabilen bir Post Modern tipografi hedeflemiş. Tasarım sürecinde, Konstrüktivizm, Bauhaus ve İsviçre stilinin etkisinin çok güçlü olduğunu ve başlangıçta bunun dışına çıkmakta zorlandığını belirtiyor.

"Ütopya Şehir" tasarımı, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz Ödül kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: QiuYu Li
Görsel Kredileri: Image #1: Creator QiuYuLi, Independent production, 2021. Image #2: Creator QiuYuLi, Independent production, 2021. Image #3: Creator QiuYuLi, Independent production, 2021. Image #4: Creator QiuYuLi, Independent production, 2021. Image #5: Creator QiuYuLi, Independent production, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: QiuYu Li
Proje Adı: Utopian City
Proje Müşterisi: QiuYu Li


Utopian City  IMG #2
Utopian City  IMG #3
Utopian City  IMG #4
Utopian City  IMG #5
Utopian City  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun