Hanzi ve Alfabe: Çin ve İngilizce Dil Kültürünün Birleşimi

Rui Ma, Hanzi Karakterlerini ve İngilizce Harfleri Birleştiren Modern Bir Tip Tasarımı Sunuyor

Çin ve İngilizce dil kültürlerinin birleşiminden ilham alan Rui Ma, Hanzi karakterlerinin çizgileri ve İngilizce harflerini birleştiren bir tip tasarımı oluşturdu. Modern ve temiz bir görsel sistemle, parlak renkler kullanarak Hanzi'yi temsil eden bir alfabe yaratma düşüncesini hayata geçirdi.

Rui Ma'nın tasarımı, Hanzi karakter çizgileri ve İngilizce harflerini birleştiren bir tip tasarım seti. Her harf, bir veya daha fazla Hanzi çizgisinin özelleştirilmiş şekilleriyle tasarlandı. Tasarım, parlak renklerle modern ve temiz bir görsel sistemde oluşturuldu.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde ilk adımlar, bir ızgara sistemi kullanılarak dijital ekranda çizimler yapmak oldu. Tasarım, Adobe Illustrator ve Photoshop kullanılarak oluşturuldu ve tasarlandı.

Tasarımın teknik özelliklerine bakıldığında, her uygulama tipin kelimeler olarak birlikte nasıl çalışabileceğini ve Hanzi çizgilerinin tasarım elementleri ve desenler olarak nasıl şekillenebileceğini görselleştiriyor. Desen tasarımı, kelimelerdeki harfler için kullanılan Hanzi çizgilerine dayanıyordu.

Tasarımın etkileşimi, tipin öncelikli olarak iletişim tasarımı için kullanılacağı şeklinde. Bu proje, Hanzi çizgi şekilleri ve İngilizce harfleri açık ve aynı zamanda yaratıcı bir şekilde nasıl birleştireceği konusunda bir zorluk oluşturdu.

2021 yılında Los Angeles'ta gerçekleştirilen bu tasarım, Hanzi karakter çizgileri ve İngilizce alfabeye dair kitaplardan ve çevrimiçi kaynaklardan bilgiye dayalı bir araştırma üzerine kuruldu.

Rui Ma'nın tasarımı, iki farklı kültürü, Hanzi ve Alfabeyi birleştiren bir tip tasarım seti. Tip tasarımı, Hanzi karakter çizgileri ve İngilizce harfleri birleştiriyor. Her harf, bir veya daha fazla Hanzi çizgisinin özelleştirilmiş şekilleriyle tasarlandı. Tasarım, parlak renklerle birlikte çağdaş görsel diller kullanılarak oluşturuldu.

Bu tasarım, 2022'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, memnuniyet ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Rui Ma
Görsel Kredileri: Rui Ma
Proje Ekibi Üyeleri: Rui Ma
Proje Adı: Hanzi and Alphabet
Proje Müşterisi: Rui Ma


Hanzi and Alphabet IMG #2
Hanzi and Alphabet IMG #3
Hanzi and Alphabet IMG #4
Hanzi and Alphabet IMG #5
Hanzi and Alphabet IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun