Aesthetic Lab: Pei Ting Yu'nun Estetik Eğitim İçin Yeniden Tasarladığı Sınıf

Çocukların Hayal Gücünün Serbestçe Akmasına İzin Veren Beyaz Bir Tuval Olarak Tasarlanmış Bir Sınıf

Pei Ting Yu tarafından tasarlanan Aesthetic Lab, estetik eğitim için özel olarak tasarlanmış bir sınıf. Bu sınıf, çocukların zengin ve çeşitli hayal güçlerini serbest bırakabilecekleri beyaz bir tuval olarak tasarlandı.

Estetik eğitim kurslarının değeri, eğitim çevrelerinde giderek daha fazla kabul görüyor. Bizler, estetik eğitim amacıyla sınıf mekanlarının dönüştürülmesini savunan öncülerdeniz ve Aesthetic Lab kavramını ortaya çıkardık. Sınıfın, öğrencilerin estetik bilgi arayışına ve keşfine dönüşmesini ve rasyonel bilgi ile algısal hayal gücü arasındaki kimyasal reaksiyon için bir kab olmasını umuyoruz.

Alan, eşit dengeli, merkezi ve simetrik görsel kompozisyon tekniklerine bağlı kalır ve altın oranı sınıf içindeki eşyaların boyutlarına uygular. Soyut kavramlar öğrencilere aktarılırken, zemindeki akan çizgiler, alan içinde uygulanan bilginin bir tezahürüdür. Dört renk, alanın merkezi ekseni ve altın oranı çıkarır, aynı zamanda sınıftaki estetik araştırma için öğretim materyalleri olarak da işlev görür. Bu sınıf zaten zengin bilgiyle imbued olduğundan, öğrencilerin içeri girmesi ve keşifler yapması gerekiyor.

Proje, 2021 yılının Ocak ayında Yeni Taipei Şehri, Tayvan'da tamamlandı. Tasarım sürecinde, Tayvan'daki ilköğretim ve ortaokul müfredatındaki estetik eğitimin gelişim bağlamını incelemeye başladık. En çok eksik olan şeyin, günlük yaşamda estetikle temas olduğunu bulduk. Ayrıca, okul yetkilileriyle yapılan görüşmeler, estetik derslerinin son yıllarda giderek daha çeşitlendiğini, sadece resim çizmeyi aştığını ortaya çıkardı. Bu nedenle, tasarım hedefimiz, bu sınıfı gelecekte daha fazla olasılık açacak bir alan haline getirmekti. Ayrıca, bu sınıfın kendisinin, öğrencilerin kişisel olarak estetiği deneyimleyebilecekleri bir öğretim aracı olarak hizmet etmesini umuyorduk. Bu alanda bulunurken, öğrencilerin, bilinçli olarak uygulanan estetik ilkeleri algılayabileceklerini ve estetiğin rasyonellik ve duyarlılıkla birlikte var olduğu kavramını öğrenebileceklerini umuyoruz. Ek bir hedef, öğrencilerin sınıflar hakkındaki önceden var olan izlenimlerini ortadan kaldırmaktı.

Okulla iletişim kurmak biraz zaman aldı. Planımız, sınıfın ortasına altı metrelik bir merkezi ada ve lavabo yerleştirmeyi gerektiriyordu, bu da insanların sınıflar hakkındaki önceden var olan izlenimlerini parçalayan bir tasarım elementiydi. Ancak, tartışmaların bu kadar uzun sürmesinin ana nedeni, düzen ve malzeme kullanımı açısından geleneklerden sapmaktı. Bu nedenle, ilk tartışmalar sırasında, sınıfın işlevselliği, güvenliği ve gelecekteki bakımı hakkında çok fazla endişe vardı ve herkesin güvenini kazanmak için biraz zaman ayırmamız gerekti.

Aesthetic Lab, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içerirler, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Pei Ting Yu
Görsel Kredileri: Image : Photographer Jason Chen
Proje Ekibi Üyeleri: Director: Yu, Pei Ting
Proje Adı: Aesthetic Lab
Proje Müşterisi: Pei Ting Yu


Aesthetic Lab IMG #2
Aesthetic Lab IMG #3
Aesthetic Lab IMG #4
Aesthetic Lab IMG #5
Aesthetic Lab IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun