Geleceğin Sembolü: Yapay Ada

Shenzhen Rehoegd Signage Co., Ltd. tarafından tasarlanan ve denizle uyumlu bir yaşamı simgeleyen bir proje

Yapay bir adada yer alan ve Hong Kong-Zhuhai-Macao Köprüsü'nün limanına ev sahipliği yapan bu tasarım, yat ve deniz dalgalarının figüründen ilham alarak durmaksızın gelişen bir vizyonu ve şehirler ile okyanus arasındaki eş yaşam fikrini temsil ediyor. Tasarımcılar, yapay adanın gelecekteki planlamasının oldukça ileri görüşlü olduğunu düşünerek, bir dizi geleceğe yönelik ve bilimsel detay ve süsleme eklediler.

Proje, yat ve dalgalar arasındaki hareketli ve durağan etkileşimlerin özünü çıkarıp özetledikten sonra, bu elementi iç ve dış mekanlarda işaretlerin görünümü, süslemesi ve işlem tasarımına dahil etti. Bu çalışma, genel tasarımı yüzey taklit elementine dayanan bir şehir showroom çalışmasıdır.

Yumuşak eğimli yüzeyin modelleme dilini kullanan tüm işaretler, uyumlu bir görünüm sergiliyor. İç mekan işaretlerinin tasarımında metalin reçine ile birleştirilmesi, oldukça tanınabilir bir özellik. Ayrıca, çevreyle yüksek kontrast oluşturan renk şeması, işaretlerin konumu ve şekli açısından akılda kalıcıdır.

Projenin en zorlu kısmı, yat ve okyanusun ortak estetik elementlerini seçmek ve entegre etmek ve projenin ruhunu tasarıma nasıl dahil edip aktaracağıydı. Tasarım ekibi, projenin karakterini taklit eden bir şekilde ifade etmek için akıcı eğimli yüzeyle başlamayı seçti. Ayrıca, uzun bir mesafeyi kapsayan eğimli yüzey modellemesi ve reçine döküm süreci de zorlukları arasındaydı.

Projenin bu tasarımı, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilen Demir A' Tasarım Ödülü'nü kazandı. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre etmek için saygı duyulan bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.

Shenzhen Rehoegd Signage Co., Ltd. tarafından tasarlanan bu proje, Hong Kong, Zhuhai ve Makao'nun ekonomik, kültürel, turistik ve deniz koruma ve geliştirme sinerjisi ve entegrasyonu konusunda gelecekteki vizyonunu taşıyan yapay bir ada üzerinde yer alıyor. Tasarım ekibi, bu projenin sadece mekan yönlendirmesi değil, aynı zamanda ziyaretçilere bu adanın gelişme beklentisini hissettirmesini umuyor. Çevre, malzeme, ışık efektleri ve diğer yüzler aracılığıyla, bu proje çeşitli görsel dokular oluşturmayı hedefliyor.

Proje, Zhuhai, Çin'de Ekim 2019'da başladı; showroom işaret tasarım planı Temmuz 2020'de tamamlandı; proje Eylül 2020'de resmi olarak açıldı; şu anda proje hala tasarım ve inşaat sürecinde; ilk aşama projesi 2023 sonunda teslim edilecek.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shenzhen REHOEGD Signage Co., Ltd.
Görsel Kredileri: Shenzhen REHOEGD Signage Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Yuan Liu [Design Director] Wei Zhou [Strategy Director] Yu Wang [Cheif Designer] Xin Gong [Detailed Design] Zongyao Yu [Structure Design]
Proje Adı: The Island Is a Symbol of the Times
Proje Müşterisi: Shenzhen REHOEGD Signage Co., Ltd.


The Island Is a Symbol of the Times IMG #2
The Island Is a Symbol of the Times IMG #3
The Island Is a Symbol of the Times IMG #4
The Island Is a Symbol of the Times IMG #5
The Island Is a Symbol of the Times IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun