Chengdu Rongyu Chunxi Yolu: Geleneksel Kültür ve Modern Moda Tasarımının Buluştuğu Yer

Joy Yang'ın İmzasını Taşıyan Satış Merkezi Tasarımı

Chengdu'nun ana ticaret merkezinde yer alan bu proje, çarpıcı modern mimari tasarımıyla bu küresel markanın etkisini artırmayı hedefliyor. Topluma ticari hizmetlerle hizmet etmeyi amaçlayan genel planlama, 2 daire + konut binalarını içeriyor. "Deneyimsel hizmet" ana temasıyla, gelecekteki yaşam tarzını sunuyor ve etkileşime giriyor.

Proje, geleneksel kültür ve modern moda tasarımına değer veriyor. Zengin çizgileri ve konturlarıyla Empire State Building'in mekanik estetiğinden modanın dünyasına nüfuz etmeye ve bir moda ikonu haline gelmeye kadar her şeyi mümkün kılıyor. Bu tasarım, diğerlerinden farklı kılan özelliği, yer aldığı konum ve modern mimari tasarımının etkileyici kullanımıdır.

Projenin gerçekleştirilmesinde Yashi beyaz mermer, yüksek kaliteli karbon çelik, fırçalanmış paslanmaz çelik sanat camı, fırçalanmış koyu kahverengi metal kullanılmıştır. Teknoloji olarak ise, dahili tekme ipliği ve görünmez klima çıkışı kullanılmıştır. Proje toplamda 5015.48 metrekare alanı kaplamaktadır.

Projenin anahtar kelimeleri şehir, moda, haysiyet, doğa, canlılık ve ART NOUVEAU'dur. Baş Tasarımcı Joy Yang, bu projede yer alan tasarım ekibinin başındadır. Tasarım, belirli Rokoko stillerinden (örneğin ateş ve kabuk dokuları gibi) çıkarılan elementlerin "modernleştirilmesi" ve tarihi ve yüksek Viktorya radikal yapıları veya gerçekçi natüralist dekorasyonların yerine geçmesiyle işler.

Proje, Ekim 2019'da tamamlandı. Tasarım sürecinde, müşteriler için farklı sahne deneyimleri yaratmayı hedefledik. Sahne oluşturmanın müşterilere duygularını mekana getirme olanağı sağladığı görüldü. De-pazarlama, daha çok içsel iletişime vurgu yapmaktadır. Kültürel ve ruhsal düzeyde, gelecekteki yaşam tarzı etkileşimle sunulmaktadır.

Proje, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanında en iyi uygulamaları içerir, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yue Yang
Görsel Kredileri: Credits belong to Joy Yang.
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer: Joy Yang.
Proje Adı: Chengdu Rongyu Chunxi Road
Proje Müşterisi: Yue Yang


Chengdu Rongyu Chunxi Road IMG #2
Chengdu Rongyu Chunxi Road IMG #3
Chengdu Rongyu Chunxi Road IMG #4
Chengdu Rongyu Chunxi Road IMG #5
Chengdu Rongyu Chunxi Road IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun