Altın Çiviler: Jing Yuan Lu'nun Sıradışı Sahne Tasarımı

Bir Alışveriş Merkezi Projesini Tiyatro Sahnesine Dönüştürme

35. katta yer alan ve Banqiao'daki bir dönüm noktası olan bu proje, ziyaretçilerin muhteşem bir performansa katılabilecekleri bir sahne gibi tasarlandı. Jing Yuan Lu liderliğindeki tasarım ekibi, projeyi ana karakter olarak konumlandırmak ve sahnenin perdesini sunmak için yay şeklindeki unsurları kullandı.

Projenin Batıya bakan cephesini önlemek için eğimli bir cephe kapısı tasarlandı. Aynı zamanda, günün farklı zamanlarında ışığın ve gölgenin ince tonlamalarını sunmak için çeşitli malzemeler kullanıldı. Tavanın düşük hissini gidermek için katmanlı bir ızgara tasarımı yapıldı. İlk katman şeffaf bir ızgara, ikinci katman ise somut bir ızgara oldu. Üçüncü katman bir metal perdeydi ve metal perdenin arkasında satış alanı yer alıyordu.

Ana sahne, konut modeline odaklanıyor. Tavan, oval koyu paslanmaz çelik panellerden yapılmış ve avizeler, insanların yıldızlı gökyüzüne dokunabilmiş gibi hissettiren bir atmosfer yaratıyor. Ziyaretçilerin projeyi 360 derece görüş açısıyla deneyimlemelerini sağlamak için tasarım ekibi, rotayı ikinci kata yönlendirdi.

Proje, bir resepsiyon merkezi ve üç gösteri evinden oluşuyor. Resepsiyon merkezi, bir proje tanıtım alanı, resepsiyon alanı, satış alanı, VIP okuma odası gibi alanları içeriyor. Zemin katta yer alan gösteri evi 79 metrekare, ikinci kattaki gösteri evleri ise 56 metrekare ve 95 metrekare büyüklüğünde.

Alanın yayı, düzenli bir çember değil ve bu soyut kavramı tanımlamak mümkün değil. Bu nedenle, inşaat öncesinde daha karmaşık işlemler yapılmalı. Örneğin, mavi baskı ızgaralı hale getirilmeli ve ardından inşaat alanıyla karşılaştırılmalı. Simülasyon sonuçları daha sonra düzeltmeler için kullanılır ve tekrar karşılaştırılır. Bu süreç zorlu olmasa da, yayların mükemmel bir şekilde mekanda çaprazlamasını sağlamak için çok fazla sabır gerektirir.

Proje, bir tiyatro şeklinde sunuluyor ve tasarım ekibi, heyecan verici bir oyunu tasvir etmek için bir yay tasarımını kullanıyor. Tiyatro tarzı resepsiyon merkezi, tasarımdaki takımların sınırlarını kırmak, ziyaretçiler ve sahne arasındaki sınırları kırmak için spiral merdiven kullanmak ve resepsiyon merkezini ve gösteri evini ticari alan ve konutla bağlamak için tiyatro açılışını kullanmak üzere üç aşamadan oluşuyor.

Loe Interior Design tarafından tasarlanan bu proje, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayanlara verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları, daha iyi bir dünya için katkıda bulunmaları nedeniyle saygı görürler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Loe Interior Design
Görsel Kredileri: Loe Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Jing-Yuan Lu, Jiun-Ying Liou
Proje Adı: Golden Spikes
Proje Müşterisi: Loe Interior Design


Golden Spikes IMG #2
Golden Spikes IMG #3
Golden Spikes IMG #4
Golden Spikes IMG #5
Golden Spikes IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun