Hisense Junsong: Çağdaş Mimaride Geleneksel Çin Kültürünün Yeniden Yorumlanması

David Ma'nın İmzasını Taşıyan Hisense Junsong, Çay Sanatı ve Koleksiyonculuk Temalı Zarif Bir Kulüp Evi Tasarladı

Çinli tasarımcı David Ma, Hisense Junsong projesiyle geleneksel Çin kültürünü modern bir kulüp evi tasarımına dönüştürdü. Çay sanatı, koleksiyonculuk, hat ve resim temalarını birleştiren bu tasarım, geleneksel Çin manzara resimlerindeki "yeşil" renk temasını kullanarak geleneksel bir kültürel atmosfer yaratıyor.

Ma'nın tasarımı, doğal mermer ve yıkanmış kazıma teknolojisi kullanarak doğanın dokusunu yansıtan bir atmosfer oluşturuyor. Duvar dekorasyonu olarak kullanılan ağaç yüzeyi, geleneksel Çin kültürel atmosferiyle uyumlu bir şekilde basit ve zarif bir mekan oluşturuyor. Modern bir yorumla geleneksel desenlerin yer aldığı metal delikli arka plan, ipekten yapılmış geleneksel manzara resmi ekranıyla birleşerek insanlara bir manzara arasında şiir ve resim hissi veriyor.

Hisense Junsong, 400 metrekarelik bir alanı kaplayan bir kulüp evi olarak tasarlandı. Bu proje, modern mimarinin site alanına gereken işlevleri makul ve organik bir şekilde entegre etme ve geleneksel Çin unsurlarını modern ifade teknikleriyle kullanma zorluklarını başarıyla aştı. Özellikle, ginkgo yaprağı şekillerindeki metal kafes düzenlemesi, tasarım sürecine zorluklar getirdi.

David Ma'nın bu tasarımı, doğayı ve sanatı mekana entegre ederek bir sanat galerisi tarzı bir alan deneyimi yaratıyor. Basit ve zarif çarpışmanın arasında yüzen ışık ve gölgenin yeniden yapılandırdığı sanatsal yaşam sahnesi, kültürün anlamını ve doğanın ilgisini birleştiren bir mekan deneyimi yaratıyor. Gelecekte ziyaretçiler, çok boyutlu deneyim alanına girecek ve alan ortamında çeşitli estetikleri hissedecekler.

Hisense Junsong projesi, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: David Ma
Görsel Kredileri: David Ma
Proje Ekibi Üyeleri: David Ma
Proje Adı: Hisense Junsong
Proje Müşterisi: David Ma


Hisense Junsong IMG #2
Hisense Junsong IMG #3
Hisense Junsong IMG #4
Hisense Junsong IMG #5
Hisense Junsong IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun