"Yüzen Işıkların Görünümü": Jia Hao Lai'nin Eşsiz İç Mekan Tasarımı

Geleceğin Teknolojik Yansımasını Yaratmak İçin Işık ve Gölge Oyunları

"Yüzen Işıkların Görünümü" adlı proje, marka için oluşturulan ilk sergi ve satış merkezi olarak öne çıkıyor. Jia Hao Lai, ürünün avantajlarını göstermek ve vurgulamak için "ben-merkezli olmayan" bir konsept kullanıyor. Uzun ve dar alan, butik tarzında sunulurken, ışık ve gölgenin dikkatli düzenlemesiyle ürünün rekabet gücü şekillendiriliyor.

Projenin özgün özellikleri arasında "Yüzen Işık" konsepti bulunuyor. Bu konsept, dağınık ve yüzen ışığın, sergi odasını rüzgar gibi rahat ve hoş bir duruşla doğru şekilde aydınlatmasını sağlıyor. Bu sayede çevrenin üç boyutlu derinliği güçlendiriliyor ve teknolojik bir his yaratılıyor. Sergi salonunun aydınlatması, renk sıcaklığı ve aydınlatma yoğunluğunun hassas kontrolü sayesinde, alanın genel ışık ortamını oluşturuyor. Bu da ürünlerin butik tutumunu vurguluyor.

Projenin gerçekleştirilme teknolojisi ise "Yansıma" konseptine dayanıyor. Ayna malzemesinin yansıma etkisi, standlar, sandalyeler, duvarlar ve hatta tavanlar için mükemmel bir kenar oluşturabiliyor. Yansıma, küçük bir alanda alanın seviyesini, derinliğini ve genişliğini maksimize etmek için kullanılıyor. Bu sayede ikincil bileşenlerin zayıflatılması hedefleniyor. Yansıma kullanılarak görünmez bir görsel etki sunuluyor, böylece tüm uzun sergi standı havada yüzer gibi görünüyor ve fantastik bir gelecek hissi ile herkesin dikkatini çekiyor.

200 metrekarelik bu alan, "HAO Tasarım" ve "Artificer Intelligence Window" etiketleriyle tanımlanıyor. Jia Hao Lai, bu projede ana ve yardımcı rollerin ve alanın katmanlarının "görünmezlik" formunda yaratıldığını belirtiyor. Basit bir konseptin aslında basit olmadığını, tasarım zekası ve hassas inşaat yöntemiyle sanal ve gerçekliğin bütünleşmesinin sanatsal anlamının gerçekleştirildiğini ifade ediyor. Işık ve gölgede, formun yeniliğini, mevcut zamanı, ürünü ve geleceği görüyoruz!

Proje, Ağustos 2022'de Taichung, Tayvan'da tamamlandı. Ayrı ayrı müzakere odası, sıcak bir atmosferle ev ortamı yaratıyor. Alüminyum kapılar ve pencerelerle iç ve dışı zekice ayırıyor ve evdeki dış pencere manzarasını simüle ediyor. Aynı alanda iki alan görülebiliyor, bu da tüketicilerin beş duyu aracılığıyla ürünleri deneyimlemelerine ve özelliklerini ve avantajlarını karşılaştırmalarına olanak sağlıyor. Sergi odasındaki aynalı paslanmaz çelik yuvarlak sandalyeler sadece oturma yerleri değil, aynı zamanda esnek bir şekilde yerleştirilebilen mini sergi düşük masalarıdır, bu da alanı daha çeşitli ve cömert hale getirir.

Proje, Doğu'nun yin ve yang düşüncesini keserek, yüzen ışığı gerçek ve yansımayı sanal olarak alıyor. Yin ve yangın karşılıklı sunumu, yüzen ışık ve yansımanın çift etkisiyle gerçekleştiriliyor. Karşılıklı sunumda, yin ve yangın dengesi sergileri uyumlu bir şekilde vurguluyor. Yin ve yangın etkileşiminde, tüketiciler, alan, ışık ve gölge ile etkileşim ve dolaşım tarafından derinden etkileniyor ve daha ilginç görsel efektler ve daha fazla olasılıklar deneyimliyorlar.

Proje, "HAO Tasarım" ve "Artificer Intelligence Window" tarafından telif hakkı ile korunmaktadır. Ayrıca, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşıladığı ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre ettiği için saygı görür. Daha iyi bir dünyaya katkıda bulunan, tatmin ve olumlu duygular sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: JIA HAO LAI
Görsel Kredileri: The HAO design Artificer Intelligence Window
Proje Ekibi Üyeleri: Jia Hao Lai
Proje Adı: Glimpse of Floating Lights
Proje Müşterisi: JIA HAO LAI


Glimpse of Floating Lights IMG #2
Glimpse of Floating Lights IMG #3
Glimpse of Floating Lights IMG #4
Glimpse of Floating Lights IMG #5
Glimpse of Floating Lights IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun