Sky Green: Doğanın Kalbinde Bir Yaşam Alanı

Ho Chian İç Mekan Dekorasyonu, Doğayı Evlerimize Getiriyor

Ho Chian İç Mekan Dekorasyonu, yaşam alanlarını doğa ile buluşturan Sky Green projesiyle, konut tasarımında yeni bir soluk getiriyor. Bu projede, doğal peyzajı iç mekana taşıyarak, huzur dolu bir yaşam alanı yaratılmış.

Ho Chian İç Mekan Dekorasyonu ekibi, yaşamın bir keyif olduğunu ve mekanların yaşam için olduğunu göz önünde bulundurarak Sky Green projesini tasarladı. Açık plan yeşil alanı kullanarak tamamen yeni bir konut deneyimi sunmayı hedeflediler. Alanın avantajlarını ustaca kullanarak doğal peyzajı iç mekana taşıdılar. Böylece, müşteriler dünyanın karmaşasından uzakta bir cennet bulabiliyorlar. Dinlendirici zamanlar ve yoğun yeşilliklerle eve gelmek bir zevk haline geliyor.

Projenin benzersiz özellikleri arasında, yeşil mimarinin kentsel ada atlaması konseptinin bu alanın planlamasının çekirdeği olarak benimsenmesi yer alıyor. Ayrıca, yere kadar uzanan pencereleri olan sürekli L şeklindeki çift balkonda bir asma bahçe bulunuyor. Ahşapla birlikte, tasarım ekibi bar tezgahı, sürgülü kapılar, açık dolaplar, lineer aydınlatma, ızgara vb. ile açık plan tasarımını planladı. Sonuçta, aynı tonun ve farklı malzemelerin döşenmesiyle genişletilmiş ve büyütülmüş bir şeffaflık hissi elde edildi.

Sky Green projesi, yeşil inşaat malzemeleri, fayans, enerji geri kazanım havalandırması, meşe, ızgara, deri, borular, sürgülü kapılar, bar, yere kadar pencereler, asma bahçe, çevre dostu malzemeler, kavisli tasarım, ahşap tonu ve modern tarz gibi bir dizi teknoloji ve malzeme kullanılarak hayata geçirildi.

Tasarım ekibi, aynı renkteki sürgülü kapılarla kamusal ve özel alanları ince bir şekilde böldü. Büyük yere kadar pencereleri olan mekanın yüksek bir gizlilik derecesini korudu. Aynı zamanda, ahşap tonları, toprak tonları ve kıvrımlı çizgileri kullanarak daha uyumlu ve akıcı bir his yarattılar.

Projede, yeşil bina şehri, asma bahçe, düzgün rota, doğal yeşillik ve çok fonksiyonlu oda gibi anahtar kelimeler öne çıkıyor. Bu tasarım, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip, yaşam kalitesini artıran ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.

Sky Green projesi, doğa ve sakinliğin birleşimini, prestij ve asil tarzla buluşturuyor. Yeşillik, kahverengi tonlar ve doğal aydınlatma ana temaları oluşturuyor. Ayrıca, orijinal tabanın genişliği, yuvarlak iğler, ızgaralar ve açık dolapların ince tasviri ile mekana çeşitli görsel efektler katıyor. Tasarım ekibi aynı zamanda içerisine meşe süslemeleri ekledi. Sonuç olarak, malzeme dokusunun çeşitliliği bir atmosfer yaratıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: HO CHIAN INTERIOR DECORTION INDUSTY
Görsel Kredileri: HO CHIAN INTERIOR DECORATION INDUSTRY Limited Company
Proje Ekibi Üyeleri: HO CHIAN INTERIOR DECORATION
Proje Adı: Sky Green
Proje Müşterisi: HO CHIAN INTERIOR DECORTION INDUSTY


Sky Green IMG #2
Sky Green IMG #3
Sky Green IMG #4
Sky Green IMG #5
Sky Green IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun