A C Residence: Wei Che Chien'in Modern Basitlikle Harmanladığı Ahşap Tonları

Doğal Işık ve Ahşap Tonlarıyla Huzurlu Bir Atmosfer Yaratan, Çocuk Dostu Bir Ev Tasarımı

Wei Che Chien tarafından tasarlanan A C Residence, ahşap tonlarının hakim olduğu, doğal ışıkla birleştiğinde huzurlu bir atmosfer yaratan bir ev projesidir. Çocukların evde özgürce eğlenebileceği geniş ve akıcı bir trafik akışı tasarlanmış, düşük mobilya düzenlemeleri ile yetişkinler ve çocuklar için sınırsız bir yaşam deneyimi oluşturulmuştur.

Wei Che Chien'in tasarımı, ahşap tonlarını merkezine alır. Farklı ahşap taneleri ile beyaz mermer taşları bir araya getirilmiş, ahşap ve mermerin doğal taneleri derin ve zarif bir mekansal atmosfer yaratmıştır. Bu kare şeklindeki dekore edilmemiş evde, her alan, dikey ve eksen malzemeleriyle gizlice ayrılmıştır. Tasarımcının uygun miktarda cam malzeme kullanımı ile akıcı ve şeffaf bir trafik akışı oluşturulmuştur; aynı zamanda malzemeler, mekan için görsel bir genişleme yaratmıştır.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde mermer, yapay taşlar, boyalı bakır plakalar, karaya kaplama, boyalı masif kaplama plakalar, laminat ahşap döşemeler kullanılmıştır. Wei Che Chien, 32 pinglik konutta yarı açık bir halka açık alan oluşturmuş, 3 odalı bir mekansal düzenleme ile ahşap taneli malzemelerin bölünmesi, basit ve düzgün bir estetik sunmuştur. Aynı zamanda, plakaların kolajı, tavan hattı ile dikey ve yatay bir kontrast oluşturmuştur. Buna karşılık, ekoloji renklerindeki mobilyalar birlikte hoş ve ılımlı bir sahne oluşturmuştur.

Wei Che Chien, müşterinin çocuğun kullanılabilirliğine daha fazla dikkat etti. Tasarımcı, halka açık alanda geniş bir koridor bıraktı, daha düşük bir kanepe, bir televizyon dolabı seçti ve çocuğun konutta sınırlama olmadan eğlenmesine izin vermek için bir çocuk odası bıraktı. Müşterinin ihtiyaçlarına göre, çocuk odası bir salon veya oyun odasına da dönüştürülebilir. Genel olarak, aynı ton uygulanmış; ahşap malzemelerin sıcak dokunuşları ile her alan arasındaki dönüşümler daha huzurlu, erişilebilir ve düşük anahtarlı hale getirilmiştir.

Proje, Mart 2014'te başladı ve Nisan 2015'te Tayvan'da tamamlandı. Tasarımcı, her alanın performansına uygun malzemeler ve unsurlar seçti, su geçirmez ve leke dirençli mutfak tezgahları, düşük mobilya seçimi ve kiriş-sütunu yumuşatan ahşap tonları gibi. Farklı malzemelerin bir arada bulunması, mekana katmanlar ekledi. Aynı zamanda, açık uçlu mekansal içinde dikey ve yatay lineer malzemeler kullanıldı; diğer malzemeler, her alanı gizlice böldü ve sahibine daha şeffaf ve geniş bir trafik akışı sağladı.

Televizyon duvarının üzerine inşa edilmiş mevcut bir kiriş-sütun bulunmaktadır; bu nedenle, tasarımcı, kaba ahşap malzemelerin bölünmesiyle yükselen duygunun yumuşatılmıştır; hafif sarıda lineer aydınlatmalar da gömülerek kullanıcıların odaklanmasını sağlar, daha geniş ve şeffaf bir mekansal his yaratır. Aynı zamanda, aynı renk tonlarındaki farklı malzemeler, yarı açık uçlu düzenleme ve cam cepheler, konuta netlik kazandırmıştır; bu proje, geleneksel iç tasarımları aşmış ve her alan arasında gizlice ve uyumlu bir denge yaratmıştır.

Residence, beyaz renk tonları ve ahşap unsurlarla donatılmıştır. Halka açık alan, birçok aydınlatma ile donatılmıştır; onlar, sıcak güneş ışığını iç mekana çekerken, mekana yumuşaklık ve taze duygular ekler. Aynı zamanda, güneş ışığının parlaklığı, özenle seçilmiş mobilyalarla birleşebilir, bölgeler arasındaki dönüşüme daha fazla zarafet ve uyum katabilir. Tasarımcı, seçilen malzemeler, aydınlatma avantajı ve akıcı trafik akışı aracılığıyla ferah ve rahat bir mekansal his yaratmıştır.

Bu tasarım, prestijli A' Design Ödülü'nün kazananıdır. 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Design Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei-Che Chien
Görsel Kredileri: HJ+A design studio
Proje Ekibi Üyeleri: Wei-Che Chien, Allen Wu
Proje Adı: A C Residence
Proje Müşterisi: Wei-Che Chien


A C Residence IMG #2
A C Residence IMG #3
A C Residence IMG #4
A C Residence IMG #5
A C Residence IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun