Yi Chun Chung'un Eşsiz Tasarımı: İlk Niyetlerin Kesişimi

Ev Kullanımında Yenilikçi Tasarım ve Teknoloji Buluşması

Yi Chun Chung tarafından tasarlanan bu özel konut, günlük yaşamın vazgeçilmez parçaları olan ev cihazlarının yenilikçi kullanımı ile dikkat çekiyor. Teleskopik bir yemek masası ve ay şeklindeki zarif avizeler, evin hem basit yemekler için hem de aile toplantıları için uyum sağlamasına olanak tanıyor.

Çok amaçlı bir kayar kapı, çalışma alanını ve oturma odasını ayırmak için kullanılıyor. Böylece, açık bir çalışma alanı veya dönüştürülebilir bir misafir odası olarak çeşitli amaçlara hizmet ediyor. Depolama alanı olan bir yatak, kitaplık tasarımına zekice entegre edilmiş. Ayrıca, kamu alanı ile özel alanı bağlayan koridor kavşağında mavi-altın benekli boya kullanarak eşsiz ve oyunbaz bir öğe sunulmuş.

Tasarımda, kavisli tavan üzerine yerleştirilen ışık şeritleri ile mekana akıcı bir ışık hissi veriliyor. Kullanılmadığı zaman saklanabilen gizli bir yemek masası, daha fazla kullanılabilir alan eklenmesine olanak tanıyor. Girişteki ayakkabı dolabına yerleştirilen döner ayakkabı rafı da aynı şekilde depolama alanını artırıyor.

Evde ilk adımı attığınızda, ahşap desenli renklerle hafif gri taş desenli yer karoları, antre alanını yemek alanıyla bütünleştiriyor. Taş desenli yemek masası ve mutfak adasının bu uzantısı, mutfak kullanımını en üst düzeye çıkarmak için planlanmış. Mutfakta tüm işlevleri gerçekleştirmek için, tüm mutfak aletlerini seri bir şekilde bağlayabilen genel bir L şeklinde düzen tasarlanmış. Yağ dumanı kirliliğinden kaçınmak için geri çekilebilir alüminyum çerçeveli bir kapı kullanılmış.

Proje 2023 yılında tamamlanmış. Usta yatak odasının odak noktası entelektüel üzerine kurulmuş. Başucunda iki ayrı malzemenin kombinasyonu, sanat kaplaması ve taşın, makyaj masasına doğru kıvrımlı bir çizgi boyunca akmasına izin vererek, kullanıcıya özel bir görsel şölen sunuyor. Yumuşak mavi depolama dolapları, işlevselliği korurken alanın sınırlı hissetmesini engelliyor.

Ana banyo, dört parçalı banyo takımı ve çift lavabo tasarımı ile lüks taş desenli ince tuğla duvarlarla birleştirilerek, tüm günün yorgunluğunu atıp rahatlamak için konforlu bir atmosfer yaratıyor.

TV duvarı, zarif altın oymalı büyük fayanslar ve renk değiştiren boya ızgaralı depolama dolapları ile tasarlanmış. Ayrıca, pencere panjurları ile doğal ışığın odaya girmesi sağlanıyor. Tavan tasarımındaki kavisli akış çizgileri, çatı sınırlarını yumuşatıyor ve iki kayar kapının birleşim noktasını düzeltmek için kavisli çizgiler kullanılarak oturma odası alanının bütünlüğü sağlanıyor.

Yi Chun Chung'un bu tasarımı, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren özgün ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chung Yi Chun
Görsel Kredileri: Photographer Black Angel Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Chung Yi Chun
Proje Adı: Confluence of Initial Intentions
Proje Müşterisi: Fayi interior design


Confluence of Initial Intentions IMG #2
Confluence of Initial Intentions IMG #3
Confluence of Initial Intentions IMG #4
Confluence of Initial Intentions IMG #5
Confluence of Initial Intentions IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun