Bağlantılar: Wei Ke Lu'nun İnsan Odaklı Tasarımı

Çocuklar için Resimli Kitap Kütüphanesi Olarak Tasarlanan Ev

Wei Ke Lu tarafından tasarlanan "Bağlantılar" adlı bu proje, teknolojinin hızla gelişmesi ve hayatımızın bir parçası haline gelmesiyle değişen insan ilişkilerini göz önünde bulunduruyor. Aile bağlarını güçlendirmek amacıyla şeffaflığın hakim olduğu bir alan oluşturmayı hedefleyen bu tasarım, özellikle okul öncesi çocuklar için bir resimli kitap kütüphanesi olarak tasarlandı.

Tasarımın özgün özellikleri arasında çocukların çevreyle etkileşimine ve algılarına dayanan bir fikir bulunuyor. Saf akıcı çizgiler ve kontrast renkler kullanılarak tasarlanan mekan, çocukların mekan keşfi içgüdülerini harekete geçiriyor. Bu proje, demir çerçeve, ahşap işleri ve sprey boyama, camlar, mermer, duvar kağıtları ve LED ışık tüpleri kullanılarak hayata geçirildi.

İç mekan, giriş, yemek odası, oturma odası, mutfak, çok fonksiyonlu çalışma alanı, ana yatak odası, ikinci yatak odası ve bu yatak odalarında bulunan iki banyoyu içine alacak şekilde 22 metrekare olarak tasarlandı. Tasarımda demir parçalar, hafif klasik, modern tasarımın karışımı ve maçı, model ev için iç tasarım ve insan odaklı tasarım gibi etiketler kullanıldı.

Tasarımcı, sınırlı alan içerisinde gereksiz akış çizgilerinin kullanımını azaltmayı ve lavaboyu dışarı taşıyarak ikinci yatak odasının girişini düzgün bir şekilde düzenlemeyi hedefliyor. Bu sayede, genel alanın akış çizgisi entegre edilmiş oluyor. Ayrıca, lavabo yapısının müşteriye daha fazla kolaylık sağlaması ve tasarımcının özel alanın trafik akışına bir makyaj masası eklemesi planlanıyor.

Tasarım, Banqiao, Yeni Taipei Şehri, Tayvan'da 2020 yılının Mart ayının sonunda tamamlandı. Tasarımcı, modern çizgilerin tasarımını oluşturmak için demir parçaları kullandı ve ayna, kaplama ve özel duvar kağıtlarıyla hafif klasik bir görsel algı oluşturdu. Ancak, sınırlı alanlar nedeniyle, tasarımcı çalışma odasını açık bir alan haline getirdi. Ayrıca, akış çizgileri için alanı genişletmek amacıyla lavaboyu dışarı taşıdı.

Özel alandaki en sınırlı alan, ikinci banyo alanıdır. Bu nedenle, tasarımcı bir kanepe yatak ve askı dolabı tasarımı olan bir masa düzenledi. Küçük oda için mobilyaları özelleştirmenin yanı sıra, tasarımcı dolapları entegre etti, böylece daha fazla alan oluştu. Bu ev, müşteriye özel bir seçenek sunan bir model evidir. Tasarımcı, insan odaklı fikirden ilham alarak evi Postmodernizm tarzında dekore etti.

Tasarım, JW Interior Design tarafından sağlanan görsel içeriklerle desteklendi ve 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini artırarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: JW Interior Design
Görsel Kredileri: JW Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Wei-Ke Lu, Yu-Jung Chuang, Pei-Hsi Chen
Proje Adı: Connections
Proje Müşterisi: JW Interior Design


Connections IMG #2
Connections IMG #3
Connections IMG #4
Connections IMG #5
Connections IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun