Shanghai Qian Mo Fu: Doğanın Şiiriyle Bezeli Restoran Tasarımı

Hong Liu İmzalı, Şiirsel Akıcılıkta Bir İç Mekan Sanatı

Shanghai'nin kalbinde, doğanın huzuru ile modernizmin buluştuğu bir mekan: Shanghai Qian Mo Fu Restaurant. Hong Liu'nun tasarımında doğal peyzajların akışkan şiiri, iç mekana taşınıyor. Su desenli malzemeler, suların akışını; duvar süslemeleri, yükselen dağları; su dalgası desenli metal paneller ise vadilere akmakta olan dereyi taklit ediyor. Klasik kırmızı tonunun zarif kullanımıyla, mekan, ihtişamlı ve zengin bir atmosfer sunuyor.

Shanghai Qian Mo Fu Restaurant, beton bir kent yapı içerisinde dağ kanyonu temalı bir yemek ortamı yaratıyor. Çevre dostu sıkıştırılmış toprak ve siyah kaya kullanımı, geleneklere dönüş ve doğalcılığa yönelme taahhüdünü gösteriyor. Su desenli metal malzemeler ile sıkıştırılmış toprağın yan yana kullanımı, eski ile yeninin düşündürücü bir diyalogunu oluşturuyor. Dalgalı metal ve aynalar, hafif ve rüya gibi bir his yaratarak, mekanın kendisinin illüzyon yansımalarını sergiliyor.

Restoran, esas olarak sıkıştırılmış toprak, cam ve terrazzo kullanılarak inşa edilmiştir. Sıkıştırılmış toprak, doğal ve çevre dostu bir yaklaşımı vurgulayan geleneksel bir inşaat malzemesidir. Dalgalı metal ve aynaların kullanımı, hafif ve rüya gibi bir his yaratırken, mekanın kendisinin illüzyon yansımalarını sergiliyor.

Proje alanı 1500 metrekare olarak belirlenmiştir. Restoran tasarımı, Qian Mo Fu gibi etiketlerle tanımlanmaktadır. Proje, Şanghay'da Mayıs 2022'de tamamlanmıştır.

Shanghai'nin yoğun Bund bölgesinin kalbinde yer alan Shanghai Qian Mo Fu Restaurant, doğal peyzajların huzurunu modernizasyonla harmanlıyor. Dağlar, ormanlar ve vadilerin temalarını taşıyan restoran, doğal çevrenin sükunetini kentsel beton yapısıyla kusursuz bir şekilde entegre ediyor, metropolün telaşına bir huzur nefesi katıyor.

Tavanın bütüncül tasarım yaklaşımı, çeşitliliği belirgin özelliklerle zarif bir şekilde harmanlıyor ve aynalı metal formlar, insanlar mekan içinde yürüdükçe sürekli değişen yansımalar oluşturuyor. İnşaat sırasında, duvarlar için sıkıştırılmış toprağın uygulanması büyük bir zorluk teşkil etti. Neyse ki, dokunun rengini mükemmelleştirmek için onlarca denemeden sonra, uygulama tek seferde ve kusursuz bir şekilde gerçekleştirildi.

Shanghai'nin yoğun Bund bölgesinin kalbinde yer alan Shanghai Qian Mo Fu Restaurant, doğal peyzajların huzurunu modernizasyonla harmanlıyor. Dağlar, ormanlar ve vadilerin temalarını taşıyan restoran, doğal çevrenin sükunetini kentsel beton yapısıyla kusursuz bir şekilde entegre ediyor, metropolün telaşına bir huzur nefesi katıyor. Oryantal ve zarif tasarım, şiirsel bir akıcılıkla bezeli bir peyzaj resmediyor. Klasik kırmızı, oryantal cazibenin derinliklerinden gelen bir ton, ihtişamlı ve zengin bir atmosfer ayarlıyor.

İmaj Kredileri: Fotoğrafçı A Jun, Video çekimi: 1988 Fotoğrafçılık Stüdyosu. Bu tasarım, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Altın ödülü kazanmıştır. Altın A' Tasarım Ödülü: Tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü, öne çıkan ve trend belirleyen yaratılara verilir. Bunlar, arzu edilen özellikleriyle sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikte ve dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Liu Hong
Görsel Kredileri: Image #: Photographer A Jun, Video photography: 1988 Photography Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Liu Hong
Proje Adı: Shanghai Qian Mo Fu Restaurant
Proje Müşterisi: Y·J DESIGN STODIO


Shanghai Qian Mo Fu Restaurant IMG #2
Shanghai Qian Mo Fu Restaurant IMG #3
Shanghai Qian Mo Fu Restaurant IMG #4
Shanghai Qian Mo Fu Restaurant IMG #5
Shanghai Qian Mo Fu Restaurant IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun