"Mutluluğun Anlamı": Yi Chun Chung'un Sanatla Dolu Ev Tasarımı

Yi Chun Chung, "Mutluluğun Anlamı" adlı tasarımında, mekânı genişletmek ve orijinal küçük üç yatak odalı çerçeveden kurtulmak için açık bir plan kullanıyor.

Yi Chun Chung, "Mutluluğun Anlamı" adlı tasarımında, mekânı genişletmek ve orijinal küçük üç yatak odalı çerçeveden kurtulmak için açık bir plan kullanıyor. Bu tasarım, az değişiklikler ve eğrilerin yaratıcı kullanımıyla, orijinal düzenin sıkışmış hissini çözüyor.

“Sanatla dolu bir ev” özelliği taşıyan tasarımda, tasarımcı, farklı uç görünümlerde sanatsal ana duvarlar oluşturuyor. Soluk turkuaz renkteki hasır dolaplar, alışılmış toprak tonu paletinden kurtulurken, şelale benzeri desenlere sahip taş karolar dinamik bir his uyandırıyor ve akıcı bir oluk oluşturuyor. Taş karolar, hasır kapılar ve ahşap, doğal enerji sunarken, metal malzemeler mekânda detaylara zarif bir dokunuş katıyor ve zarif, yüksek sonlu bir konut görünümü oluşturuyor.

Girişteki depolama odası, ekranlama, depolama ve hareket hattını yönlendirme gibi çoklu işlevlere sahip. Işık bandı, ana hareket hattını tanımlamaya yardımcı olurken, paralel olmayan U şeklindeki tasarım, genişleyen, aydınlanan kıvrımlı bir yol oluşturarak mekân hissini genişletiyor.

Uzun dar düzenin sınırlamalarını kırarak, oturma ve yemek odasının yerini değiştiriyoruz ve oturma odasının yönünü yeniden düzenleyerek mutfak ve oturma odası alanını genişletiyoruz. Büyük dikey yüzeyler, işlevleri entegre eder ve kapıları gizler, mekân derinliğini genişletir.

Orijinal düzen, alanları ayırır ve çeşitli boyutlardaki kapılar ve pencereler mekânı parçalara ayırır. Oturma ve yemek odasının yerini değiştirerek ve mobilyaları yeniden düzenleyerek, kullanılabilir alanı maksimize ediyoruz ve açık plan düzeni engelsiz bir görünüm sunuyor.

Bir rüzgarlı giriş, açık oturma alanına yol açar, aydınlatması, renk paleti ve kıvrımlı çizgileriyle hoş bir sürpriz hareket akışı oluşturur. Düzensiz yuvarlak şekiller, mekâna enerji enjekte ederken, açık renkler ve kıvrımlı tavan akıcı bir his getirir. Koridoru kısaltmak ve ortak alanları genişletmek için, tasarımcı, çalışma, oturma ve yemek odasının tümünün bulunduğu bir alanı kolaylaştıran açık bir plan düzeni tasarlar.

Proje, 2021 yılında tamamlandı. Bu tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren olağanüstü ve yaratıcıca dâhice tasarımlara verilir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chung Yi Chun
Görsel Kredileri: Photographer Ar Her Kuo Photography Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Chung Yi Chun
Proje Adı: The Meaning of Happiness
Proje Müşterisi: Chung Yi Chun


The Meaning of Happiness IMG #2
The Meaning of Happiness IMG #3
The Meaning of Happiness IMG #4
The Meaning of Happiness IMG #5
The Meaning of Happiness IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun