Shan'ın Sofrası: Doğu Estetiği ile Harmanlanan Modern Mekan

Qiming Zhang'dan Huzur ve Sessizliğin Mimarisi

Doğu'nun zarif estetiğinden ilham alan Qiming Zhang, Shan's Meal projesiyle huzur ve sessizliğin atmosferini yaratıyor. Gerçek yaşamın belki de olması gerektiği gibi tasarlanmış bir mekan.

Shan's Meal, ham mekanın karmaşıklığı ve mekan sanatı arasında köprü kurarak farklılık yaratıyor. Tasarım, mekan taşıyıcısının özünü ve altında yatan mantığı temsil ediyor. Kırmızı terazzo merdivenler, tasarımın anlatı öğelerini vurgulayarak mekana hayat veriyor. Işık ve gölgenin etkileşimi, doğal bir rustiklik sunarak mekanın değişkenliğini ve sakinliğini ortaya çıkarıyor.

500㎡'lik bir alana yayılan Shan's Meal, Çin yemek kültürünün modern bir yorumunu sunuyor. Bulut şeklindeki sanat enstalasyonları, çizgiler ve ışık sanatı, restoranın iç mekanına modern bir his katıyor. Tüm bu öğeler, restorana çağdaş bir anlam kazandırırken, Çin'in geleneksel kavramlarını modernize ediyor ve mekanın kontrolünü elinde tutuyor.

Qiming Zhang, mekanın genel atmosferini yaratırken ve iç mekandaki yapısal bloklar arasındaki ilişkiyi ele alırken yaratıcı ve teknik zorlukların üstesinden gelmiş. Tasarım, Çin'in sanatsal kavrayışını ve mekan kontrolünü korurken, doğu geleneklerinin modern bir yorumunu sunuyor.

Shan's Meal, 2024 yılında prestijli A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş Ödül'e layık görüldü. Gümüş A' Tasarım Ödülü, olağanüstü uzmanlık ve yenilik sergileyen, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandıran tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, mükemmel seviyede bir mükemmellik sunarak pozitif duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.

Shan's Meal, Mayıs 2023'te kapılarını açtı. Restoran, Çin'in Liaoning Eyaleti, Shenyang Şehri, Fumin Güney Caddesi, Jinshui Çiçek Şehri, Kapı 13-14, No. 8-18 adresinde bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zhang Qiming
Görsel Kredileri: Zhang Qiming
Proje Ekibi Üyeleri: Zhang Qiming
Proje Adı: Shan's Meal
Proje Müşterisi: QIJU MIX SPACE DESIGN CO.LTD.


Shan's Meal IMG #2
Shan's Meal IMG #3
Shan's Meal IMG #4
Shan's Meal IMG #5
Shan's Meal IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun