Modern Dalgalarla Tasarlanan İkiz Yıldız Konutları: "Kanatlar"

Full Wang International Development Co., Ltd Tarafından Tasarlanan Ödüllü Yeşil Binalar

Modern dalga şekilleriyle tasarlanan iki adet 25 katlı ikiz yıldız konut binası, her yaşam alanının yeterli havalandırma, doğal aydınlatma ve geniş görüş açılarına sahip olmasını sağlar. Bu proje, su kenarları ve parklar gibi doğal çevrelerde tatil ve dinlenme konutlarına odaklanırken, karbon azaltıcı yeşil binaları çekirdek olarak kullanır.

Projede, LED ışık kullanılarak enerji tasarrufu sağlanmıştır. Dalganın şekli, görsel güzelliğe sahip olmasının yanı sıra, doğrudan güneş ışığını engelleyerek iç mekanın klima yükünü artırmaktan kaçınır. Bu özellikler, projeyi diğerlerinden farklı kılar ve bugünkü nesillerin ihtiyaçlarını karşılayan bir yaşam alanı oluşturur.

Projenin toplam alanı 36473.4 metrekare olup, dış şekli modern tarzda büyük açık pencereler ve su dalgalarıyla tasarlanmıştır. Camın dengeli konfigürasyonu, dinamik görsel efektler üretir ve çevreyle bütünleşebilecek benzersiz bir imaj oluşturur. Her balkonda bitkiler ekilmiştir, bu da ekolojik bir ada atlama ortamı oluşturur ve yer katındaki birçok bitki, doğal bir ekoloji oluşturmak için yerli ağaç türleri ve kelebek yakalama bitkileri ile dikilmiştir.

Proje, Eylül 2017'de Taichung, Tayvan'da tamamlanmıştır. Doğal havalandırmalı ışık kuyuları, otoparkın gün ışığından daha fazla yararlanmasını sağlar ve buhar ve lokomotiflerden çıkan egzoz gazının bir kısmını çıkarır, mekanik alım ve egzoz ekipmanlarının kullanımını azaltır. Yağmur suyu ve evsel çeşitli drenaj döngü sistemi benimsenmiştir ve su tankları, filtrasyon tedavisinden sonra bodrum raft temelinde toplanır, bu da peyzaj dikimi ve sulama için kullanılır ve su israfını azaltır.

Projede, çevre ve peyzajla bütünleşen görünüm tasarımı, gölgelendirme ve enerji tasarrufu etkisi sağlar ve sürdürülebilir bir çevreye katkıda bulunur. Bu tasarım, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarım Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: FULL WANG INTERNATIONAL DEVELOPMENT CO., LTD.
Görsel Kredileri: FULL WANG INTERNATIONAL DEVELOPMENT CO., LTD.
Proje Ekibi Üyeleri: Lead team: Full Wang International Development Co., Ltd. Director: Emerson Lin Associate team: Ambi Studio
Proje Adı: Wings
Proje Müşterisi: FULL WANG INTERNATIONAL DEVELOPMENT CO., LTD.


Wings IMG #2
Wings IMG #3
Wings IMG #4
Wings IMG #5
Wings IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun