Daruma International: Doğanın Renklerinden İlham Alan Yenilikçi Bir Anaokulu Tasarımı

Moriyuki Ochiai Architects, Çocukların Yaratıcılığını Teşvik Eden Doğa Temalı Bir Anaokulu Tasarladı

Doğanın en güzel unsurlarından ilham alarak, çocukların kendi oyunlarını yaratmalarını teşvik eden bir mekan yaratmayı hedefleyen Moriyuki Ochiai Architects, Daruma International adlı anaokulu için yenilikçi bir tasarım gerçekleştirdi.

Her odası, doğanın enerjisini ileten bir tema ile renklendirilmiş olan bu anaokulunda, çeşitli yaş gruplarına özel tasarlanmış odalar bulunuyor. Örneğin, ortak salon "göl odası", 1 yaşındakilerin odası "kiraz çiçeği odası", 2 yaşındakilerin odası "tabaka odası", 3 yaşındakilerin odası "çiçek odası", 4 yaşındakilerin odası "gökyüzü odası" ve 5 yaşındakilerin odası ise "orman odası" olarak tasarlanmış. Su akışını, muhteşem kiraz çiçeklerini ve çiçekleri, tabakalanmış toprağı, mavi gökyüzünü ve hareketli bulutları, ağaçların yeşil tonlamalarını temsil eden renkler, doğal olayları sembolize eden canlı paletler oluşturmak için kullanılmış.

Çocuklar, renklerin dalgalanmasına sevinçle dolaşırken, zamanlarını istedikleri gibi ve istedikleri yerde geçirebilirler. Bu, çocukların günlük yaşamlarında renkleri deneyimleyerek ve onlara dalarak zengin bir duyarlılık geliştirebilecekleri bir alandır.

Ortak salon, organik şekilli aynaların mevsime ve günün saatine bağlı olarak doğal ışıktaki ince değişiklikleri ifade eden bir alan oluşturduğu çok amaçlı bir oda olarak tasarlanmıştır. Bu, çocukların mevsimleri tam anlamıyla deneyimlemelerini sağlayan ve doğanın harikalarını ve günlük aktivitelerin keyfini artıran bir ortam oluşturur.

Doğal manzaradan alınan unsurları odalara yerleştirerek, arazinin yaptığı gibi çeşitli kullanımları ve etkileşimleri teşvik eden bir oyun alanı yaratmayı hedefledik. Amacımız, çocukların duyarlılıklarının sonsuz bir şekilde genişletilebileceği, her çocuğun bireyselliğinin ortaya çıkarılabileceği ve yaratıcılıklarının uyarılabileceği bir alan yaratmaktı.

Moriyuki Ochiai Architects, Daruma International anaokulu için bu tasarımı gerçekleştirdi. Teslimatlar, çocukları hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendi başlarına düşünebilen, öğrenebilen ve harekete geçebilen bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen okulun eğitim politikasına uygun bir ortam içeriyordu. Bu nedenle, doğanın en güzel varlıklarından; renkler ve göllerden ilham alarak coğrafi özellikleri yeniden yaratarak, çocukların doğada yapacakları gibi kendi oyunlarını yaratmalarını teşvik eden bir alan yaratmayı hedeflediler.

2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanan bu tasarım, yüksek teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerisi ile hayranlık uyandırıyor. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergileyerek ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırarak öne çıkıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Moriyuki Ochiai Architects
Görsel Kredileri: Photography:fumio araki
Proje Ekibi Üyeleri: Client:Daruma Corocoro International Nursery__Design : Moriyuki Ochiai,Kirthi Balakrishnan,Jillian Lei,Amit Arunabh__Constructor : Aslego__Special paint : Osamu Yamaguchi__Lighting : Kayo Yokoyama(Koizumi)
Proje Adı: Daruma International
Proje Müşterisi: Moriyuki Ochiai Architects


Daruma International IMG #2
Daruma International IMG #3
Daruma International IMG #4
Daruma International IMG #5
Daruma International IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun