Doğanın İçinde Bir Modern Ofis: Golden Jade Merkezi

Heng G Design Tarafından Tasarlanan Golden Jade Merkezi, Doğa İle İç İçe Bir Çalışma Ortamı Sunuyor

Modern bir şehrin merkezinde, doğayla çevrili bir konumda bulunan Golden Jade Merkezi, Heng G Design tarafından tasarlandı. Ofis, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış bir yapıya sahip olup, paylaşım kavramı tasarımın temelini oluşturuyor.

Golden Jade Merkezi, doğanın içinde yer almasına rağmen modern bir şehrin merkezinde bulunuyor. Güneş ışığı, yeşillik ve akarsu gibi doğal unsurlar, tasarımın ilham kaynağı olarak kabul edilmiş. Kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulan çerçeve, tasarımın yapısında paylaşım kavramının öne çıkmasını sağlamış. Bu, tasarımcıları, mekanı nasıl fantastik bir şekilde geliştirebileceklerini düşünmeye yönlendirmiş.

Tasarımın özgün özellikleri arasında tam açıklık, gizlilik ve karışıklığa karşı direnç gibi kavramlarla birlikte paylaşım fikrinin işlenmesi bulunuyor. İlk katında hareketli ses yalıtımlı bölme duvarlar kullanılan ofis, gizlilik ve tam açıklığı koruyor. Bu sayede oda, küçük, orta, büyük boyutlarda toplantılar için bölünebiliyor ve hatta çay partisi mekanına dönüştürülebiliyor. Açık rekreasyon alanı ise asma katta yer alıyor. Mekan düzenlemesi, paylaşımı vurguluyor ve bölme kısıtlamasını ortadan kaldırıyor, insanları farklı durumlara dahil olmaya yönlendiriyor.

Golden Jade Merkezi'nin gerçekleştirilmesinde beyaz terazzo zemin, yaşamları ve tasarımları taşıyan bir çizim kağıdı olarak kullanılmış. Siyah ayna, görsel mekanın tanımını açmak için su yüzeyini taklit ediyor. Merdivenler ise bu sahnede yüzen adalar ve kontur hatları gibi görünüyor, siyah delikli ağ korkulukları ile her kata ulaşmayı sağlıyor.

Ofisin konumu, modern bir şehrin merkezinde olmasına rağmen doğal yeşilliklerle çevrili. Güneş ışığı, yeşillik ve akarsu gibi unsurlar, tasarımın ilham kaynağı olarak kabul edilmiş. Paylaşım kavramı üzerine kurulu tasarım fikri, tam açıklık, gizlilik ve karışıklığa karşı direnç ile birlikte işlenmiş. Beyaz terazzo zemin, yaşamları ve tasarımları taşıyan bir çizim kağıdı olarak kullanılmış, siyah ayna ise su yüzeyini taklit ederek görsel mekanın tanımını genişletmiş. Merdivenler, ziyaretçileri her kata ve alana davet eden yüzen adalar ve kontur hatları olarak tasarlanmış.

Golden Jade Merkezi, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Gümüş Ödül kazanmıştır. Bu ödül, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile beğeni toplar, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Heng G Design
Görsel Kredileri: Yi-Hsien Lee and Associates YHLAA
Proje Ekibi Üyeleri: Po-Hung Hsin Joyce Yang Yu-Rong Lai
Proje Adı: Golden Jade Headquarters
Proje Müşterisi: Heng G Design


Golden Jade Headquarters IMG #2
Golden Jade Headquarters IMG #3
Golden Jade Headquarters IMG #4
Golden Jade Headquarters IMG #5
Golden Jade Headquarters IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun