Novacolor: Unutulmuş Bir Alanı Sanatsal Bir Boya Showroomuna Dönüştürme

Peihe Xie ve AD ARCHITECTURE Ekibi, İtalyan Markası Novacolor İçin Göz Alıcı Bir Boya Showroomu Tasarladı

Alışveriş merkezinin köşesinde bulunan ve düşük insan trafiği nedeniyle unutulmuş bir alanı, 200'den fazla boya dokusunu ve rengini harmonik bir şekilde sergileyen bir boya showroomuna dönüştürme hedefiyle tasarlanan Novacolor, Peihe Xie ve AD ARCHITECTURE ekibinin elinden çıktı.

Novacolor, İtalya'da kurulmuş ve uzun bir tarihe sahip doğal mineral boyaların geliştirilmesinden doğmuştur. Tasarım ekibi, 180 metrekarelik bir alanda 200'den fazla boya dokusunu ve rengini uyumlu bir şekilde sergilemeyi ve dikkat çekici bir sergi ve harika bir deneyimle daha fazla müşteri çekmeyi hedefliyor.

Geçiş alanının açılışı özellikle küçültülmüştür, bu da farklı duyguların ve stillerin dünyasına girişin bir ipucudur. Tavanın üstünde asılı duran küçük mavi elipsoid, düzlemin eğrisiyle yankılanır ve güçlü bir enerji hissi yaratır. Esnek bir alan, bir küre ile bölünmüştür. Algısal alan, titiz geometrik düzen aracılığıyla yaratılır. Bu, çelişki ve uyumun bir arada bulunduğu bir yerdir.

Malzeme açısından, doğal kabartmalı metalik doku ve mavi koyun derisi doku bir kontrast oluşturur. Aynı zamanda, 200'den fazla malzeme örneği, alçakgönüllü bir şekilde kullanılarak mekandaki sadeliklerini gösterir. Bir sanatsal boya showroomu, çelişki aracılığıyla sunulur.

Genellikle bir alan, oranlar, şekiller, malzeme, ışık ve detaylarla güçlendirilir, ancak bu sefer mekanın odak noktası sergilenmesi gereken malzemedir. Mekan, insanlara daha fazla iletişim ve etkileşim fırsatı sunar. Doğal beyaz renk, gri çimento dokusu, gümüş metalik boya duvarı ve girişin siyah traverten duvarı, mekanda organik bir şekilde entegre edilmiştir.

Işık, bir mekanın duygusunu ifade etmek için önemli bir araçtır. Gerilimli membran yapı, ışığın yumuşaklığını vurgulamak için geniş bir alanda uygulanır. Yapı, ürünlerin aydınlatma etkisini artırır. Ayrıca, malzemenin dokusunu ve mekanın huzursuz hissini ifade etmek için ışık ve gölge kısmen yoğunlaştırılır. Bastırıcı bir güç serbest bırakılabilir.

Projenin en büyük sorunu, düşük insan trafiği nedeniyle unutulmuş bir alan gibi görünen bir alışveriş merkezinin köşesinde bulunmasıdır. Bu nedenle, bu durumu değiştirmek tasarım stratejisinin çok önemli bir parçasıdır.

2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanan Novacolor, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlar arasında yer alıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Peihe Xie
Görsel Kredileri: Ouyang Yun
Proje Ekibi Üyeleri: Chief designer: Xie Peihe Design team: AD ARCHITECTURE
Proje Adı: Novacolor
Proje Müşterisi: Peihe Xie


Novacolor IMG #2
Novacolor IMG #3
Novacolor IMG #4
Novacolor IMG #5
Novacolor IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun