Da Gen Lin'in "Ideal Modern House" Tasarımı: Yaşam ve Estetiği Buluşturan Bir Ev

Modern yaşam alanı tasarımında estetik ve işlevsellik bir arada

Yaşam tarzı ve estetik anlayışı bir araya getiren Da Gen Lin, "Ideal Modern House" tasarımında mekanları yeniden tanımlıyor ve kullanıcılarına rahat bir yaşam alanı sunuyor.

Sanatın bir yaşam biçimi olduğunu savunan Da Gen Lin, iç mekanları çizgilerle tanımlayarak mekanlara yeni bir anlam katıyor. Ahşap unsurların sıcak ve sağlam özelliklerini kullanarak, insan odaklı bir iç mekan tasarlıyor. Siyah, ahşap tonları, sütlü çay ve mermer malzemelerin renkleri, mekanın çerçevesini belirlerken, her taşın benzersiz desenleri, zarif ve rahat bir mekan hissi oluşturuyor.

Geniş bir halka açık alan yaratmak için tasarımcı, oturma odası ve yemek odası duvarlarına ve tavanlarına gri aynalar uygulayarak mekanı görsel olarak genişletiyor. Malzemeler de düzensiz bir şekilde kesilerek alana canlı bir his katılıyor. Ana yatak odasının tavanında başlangıçta bir kolon bulunduğundan, lineer genişlemeler ve renk seçimleri, yapının dekorasyonuyla baskı hissini ortadan kaldırıyor. Ayrıca, dolapları katmanlandırmak ve zenginlik katmak için mat boyalı kapı panelleri ithal ediliyor.

Genel olarak, mekan, siyah, ahşap tonları ve sütlü çay renkleriyle dekore ediliyor, mekana sıcak ve güvenli bir his veriliyor. Televizyon duvarı ise siyah ve beyaz boyalarla boyanıyor ve taş malzemelerle kaplanarak cepheyi katmanlandırıyor ve cömert bir his veriyor. Çocuk yatak odası ise İtalyan sanatsal boyalarla boyanarak benzersiz bir mekan hissi oluşturuyor. Tavanı, LED alüminyum ekstrüzyon lambalarla donatılarak modern bir yüksek teknoloji tarzı yaratılıyor ve ince lineer şekillerle zenginlik artırılıyor ve yarı lüks bir hava yayılıyor.

28-pinglik konut, giriş yolu, oturma odası, yemek alanı, mutfak, ana yatak odası, ikincil yatak odası, çocuk yatak odası, bir çalışma odası, iki banyo ve ön ve arka balkonlar olmak üzere dört yatak odası ve oturma odalarıyla donatılmıştır.

Müşterinin depolama alanı miktarına büyük önem verdiği göz önüne alındığında, depolanması gereken birkaç eşyanın boyutu, bu projenin başlangıç aşamasında tasarımcıya verildi. Müşteri, her bir eşya için kapsamlı bir plana sahip olmayı ve düzenli bir konfigürasyonu korumayı umuyordu. Bu nedenle, tasarımcı, müşterinin gereksinimlerini karşılayan depolama alanları oluşturdu ve bunları iç mekanla birleştirdi. Sonuçta, genel olarak yüksek işlevsellik ve estetik hissi ile donatıldı.

Proje, Ağustos 2021'de Tayvan'da tamamlandı. Ayrıca, bu tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini artıran bu ödül, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: FANG CHENG
Görsel Kredileri: FANG CHENG
Proje Ekibi Üyeleri: DA-GEN LIN, YI-RU WU
Proje Adı: Ideal Modern House
Proje Müşterisi: FANG CHENG


Ideal Modern House IMG #2
Ideal Modern House IMG #3
Ideal Modern House IMG #4
Ideal Modern House IMG #5
Ideal Modern House IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun