Çok Yönlü Tasarım: "Infinite" Çanta

Maryam Hosseini'den Geometrik Esintilerle Dönüşebilen Çanta

İran mimarisinin geometrik desenlerinden ilham alan "Infinite" tasarımı, kullanıcının ihtiyaçlarına göre şekil değiştirebilen bir çanta olarak öne çıkıyor. Maryam Hosseini'nin bu yenilikçi tasarımı, sürdürülebilir tüketim ve estetik anlayışını bir araya getiriyor.

1957 yılında İran'daki Aali Qapu sarayının müzik holünün kubbesindeki geometrik desenlerden esinlenen "Infinite", doğanın ve İran mimarisinin dili olan geometriyi kullanarak 2D tasarımları 3D mekanlara dönüştüren katmanları modern bir çanta tasarımına uyarlıyor. Origami tekniğiyle katlanabilen parçaları sayesinde en az 40 farklı şekle bürünebilen bu çanta, kullanıcıların ruh haline göre değişiklik gösterebiliyor.

Çeşitliliğin ve hızlı değişimlerin tüketim alışkanlıklarını artırdığı bir dünyada, "Infinite" dayanıklı malzemesi olan deri ile sürdürülebilir bir tüketim çözümü sunuyor. Kullanıcılar, manuel yardımıyla çantanın şeklini değiştirebiliyor ve hatta kendi yeni tasarımlarını yaratabiliyorlar.

AutoCAD ile 2D ve 3D olarak tasarlanan, lazer kesimle kesilen ve elle birleştirilen 96 adet hakiki deri parçası ve 18 adet dikişsiz çıtçıt düğmesi içeren "Infinite", kullanım kolaylığı ve estetik bir görünüm sunuyor. Çanta katlanmadığında 200x400 milimetre boyutlarında olup, farklı şekillerde farklı boyutlara ulaşabiliyor.

İran mimarisindeki geometrik oranları kullanarak geçmiş, şimdiki zaman ve geleceği birleştiren bu tasarım, kullanıcıların ürünle güçlü bir duygusal bağ kurmalarını ve ona aidiyet hissetmelerini sağlıyor. Kullanıcının ruh hali değiştiğinde, çantanın şeklini değiştirerek yeni bir ruh hali deneyimleyebiliyorlar.

2023 Şubat'ında Tahran, İran'da başlayan tasarım süreci, 2023 Temmuz'unda tamamlanan "Infinite", sürdürülebilir tüketim, origami desenleri, deri katlama, tüketici davranışları ve İran mimarisinin unsurlarının pratik ürünlerde kullanımı gibi alanlarda yapılan araştırmaların bir ürünüdür.

Tasarımın en büyük zorluğu, çantanın hem estetik formunu koruması hem de bir çanta işlevini yerine getirmesi idi. Derinin nasıl katlanacağı ve hangi malzemenin katlanma sırasında dayanıklılığını ve kalitesini kaybetmeyeceği, ayrıca origami için hangi desenin kullanılacağı, düğmelerin sayısı ve yerinin belirlenmesi gibi teknik meydan okumalar da üstesinden gelinmesi gereken diğer zorluklardı.

"Infinite", A' Fashion and Travel Accessories Design Award 2024'te Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara veriliyor. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre eden ve yetkin teknik özelliklere sahip olan bu tasarımlar, insanlara tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünya katkıda bulunuyorlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Maryam Hosseini
Görsel Kredileri: Maryam Hosseini
Proje Ekibi Üyeleri: Maryam Hosseini
Proje Adı: Infinite
Proje Müşterisi: Maryam Hosseini


Infinite IMG #2
Infinite IMG #3
Infinite IMG #4
Infinite IMG #5
Infinite IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun