Hideyuki Kishihara'nın Özgün Tasarımı: Orizzonte 02 Kartlık

Deniz ve Gökyüzünün Büyüsünü Cebinize Taşıyan Tasarım

Hideyuki Kishihara, balık derisi ve degrade derinin birleşiminden doğan Orizzonte 02 kartlık tasarımıyla, doğanın büyüsünü cebinize taşıyor. Bu özgün tasarım, hem çevreye duyarlı bir yaklaşımı temsil ediyor hem de estetik bir görünüm sunuyor.

Hideyuki Kishihara'nın Orizzonte 02 adlı tasarımı, balık derisinden ilham alınarak oluşturulmuş bir kartlık. Tasarımcı, balık derisinin ölçek deseninin okyanus dalgalarını andırdığını fark ettiği bir balıkçılık deneyiminden ilham alarak bu tasarımı oluşturmuş. Bu ilhamla, balık derisini denizi ve degrade deriyi gökyüzünü temsil eden bir deri ürün fikri ortaya çıkmış.

Tasarımın özgün özellikleri arasında "manzarayı yanınızda taşıma" konsepti bulunuyor. Balık derisi "denizin dalgalarını", degrade deri ise "gökyüzünün değişen renklerini" temsil ediyor. Renk varyasyonları "L'ora blu (Mavi Saat)" ve "Il notturno (Gece Sahnesi)" olarak adlandırılmış ve her saatin deniz ve gökyüzü, balık derisi ve degrade deri ile ifade edilmiş.

Orizzonte 02, atılan balık derisinden yapılan balık derisi ve katman katman boyalarla renklendirilen degrade deri kullanılarak üretilmiştir. Ayrıca, kenarlar Deri Kenar Creaser ile yüksek mukavemetli ve güzel bir şekilde tamamlanmıştır. Bu tasarım, balık derisinin etkin bir şekilde kullanılmasıyla çevreye olan yükün azaltılmasının mümkün olduğunu gösteriyor.

Orizzonte 02'nin teknik özellikleri arasında boyutları (W110×H75×D15mm), balık derisi (Sarıbalığı derisi) ve deri (Boğa derisi) bulunuyor. Tasarım, geleneksel Japon körük üretim tekniği "Fu-kin-machi" kullanılarak ince, kolay eklenebilir bir kartlık oluşturmuştur.

Tasarımın oluşturulma süreci Kasım 2021'de başlamış ve örnekler Aralık 2022'de tamamlanmıştır. Ön siparişler ise Şubat 2023'te başlamıştır. Tasarımın oluşturulmasında karşılaşılan zorluklar arasında, güzel bir gradasyon elde etme yolunu sürekli olarak arama ve örnekler yapma süreci bulunuyor. Ancak sonunda tasarımcı, memnun olduğu bir gradasyon derisi oluşturmayı başarmış.

Orizzonte 02, eşsiz ve çevre dostu balık derisi malzemesini sergileyen güzel bir tasarıma sahip bir kartlık. "Manzarayı yanınızda taşıma" konsepti, deniz dalgalarını temsil etmek için balık derisinin ve gökyüzünün değişen renklerini yansıtmak için degrade derinin kullanılmasıyla zarif bir şekilde tasvir ediliyor. Atılan balık derisinin balık derisi olarak kullanılması, çevresel atığın azaltılmasına katkıda bulunan yenilikçi ve sürdürülebilir bir yaklaşımdır.

Orizzonte 02, 2023'te A' Moda ve Seyahat Aksesuarları Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hideyuki Kishihara
Görsel Kredileri: Photo:Hako Hosokawa Logo Design:Megumi Nakazato
Proje Ekibi Üyeleri: Hideyuki Kishihara
Proje Adı: Orizzonte 02
Proje Müşterisi: Hideyuki Kishihara


Orizzonte 02 IMG #2
Orizzonte 02 IMG #3
Orizzonte 02 IMG #4
Orizzonte 02 IMG #5
Orizzonte 02 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun