2022 Phantasm: Yen-Ting Cho'nun COVID-19 Pandemisinden İlham Alan Yün Eşarp Koleksiyonu

Yenilikçi Yazılım ve Dijital Baskı Teknolojisi ile Oluşturulan Fantastik Desenler

Yen-Ting Cho'nun 2022 Phantasm koleksiyonu, COVID-19 pandemisinden ilham alarak tasarlanmış, dijital yazılım ve baskı teknolojisi kullanılarak oluşturulan benzersiz yün eşarplardan oluşuyor.

Yen-Ting Cho ve ekibi, pandemi sırasında iki ülke arasında fiziksel olarak sıkışıp kaldıklarında, ilham için içlerine döndüler. Utopik bir cennete kaçma arzusu, ekibi fantastik bir dünyaya yolculuk hayal etmeye yönlendirdi. Bu hayal, radikal yeni desen yapıları ve renk kombinasyonlarına sahip fantastik, etereal ve oyunbaz desenlerle sonuçlandı.

Desenler, stüdyonun dijital yazılımı mov.i.see ile oluşturuldu. Bu yazılım, beden hareketlerini kullanarak dijital verileri yeniden yapılandırır ve yalnızca programlama ile mümkün olmayan organik detayları ortaya çıkarır. Bu, tasarım ekibinin geleneksel yöntemlerle yapılanlardan çok farklı olan asimetrik, tekrarsız desenler oluşturmasını sağlar. Desenler, dijital olarak doğal kumaşa basılır ve bu, tasarım ekibinin desenlerin ince detaylarını yeniden üretmesini sağlar.

Cho'nun ekibi, desenleri oluşturmak için özel bir etkileşimli yazılım olan mov.i.see'yi kullanır. Bu yazılım, COVID-19 virüsünün karmaşıklığını temsil etmek için figüratif ve soyut arasındaki boşluğu köprülemek amacıyla ilk kez katmanlı tasarımı kullandı. Dijital baskı teknikleri, özel renk-desen kombinasyonlarını korurken orijinal tasarımların ince detaylarını yeniden üretir. Saf ince taranmış yün, mürekkebi tutar ve desenin detaylarını ortaya çıkarır.

Her bir eşarp, ağır metaller içermeyen mürekkeple dijital olarak basılmış desenlere sahip saf yün liften oluşur. Eşarplar, dijital tasarım, dijital baskı, yün, eşarp, tekstil tasarımı, desen, çağdaş, yeni estetik, COVID-19, pandemi gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Bu projede Yen-Ting Cho'ya, Jamie Gilham, Yen-Ling Kuo, Yen-Ting Yeh, Cheng-Lin Lee, Yu-Ting Li ve Kai Ting Chan gibi isimler yardımcı oldu.

Eşarplar, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin giyilebilen bir moda aksesuarıdır. Asimetrik ve benzersiz renk kombinasyonlarına sahip olan bu eşarplar, bireysel ifadeyi yansıtır ve değişen moda ihtiyaçlarına ve durumlara uyum sağlar. Desenler, yünün içine basılır, böylece her desen çift taraflıdır. Yün, dokunulduğunda çok rahat ve tahriş etmeyen bir şekilde özel olarak işlenmiştir.

COVID-19 pandemisinin özel koşullarından ilham alan bu koleksiyon, Eylül 2020'de tasarlanmaya başlandı ve Şubat 2022'de New York City'de lansmanı yapıldı. Tasarım ekibi, renkli, iyimser ve oyunbaz olan saf yün eşarplara uygulanabilecek benzersiz desenler oluşturmayı hedefledi. Deneme yanılma yoluyla, ekip, özel renk kombinasyonlarını korurken orijinal dijital tasarımların ince detaylarını yeniden üretebilen dijital baskı teknikleri buldu. Eşarplar, uluslararası olarak perakende satışa sunuldu ve sergilendi.

COVID-19 pandemisinin zor koşullarından ilham alarak renkli, iyimser ve oyunbaz desenler oluşturma zorluğunu aştılar. Ekip, tematik kavramları ve renk yollarını araştırdı ve yeni desenler oluşturmak için mov.i.see ile denemeler yaptı. Tasarımcılar, ilk kez, katmanlı tasarımı kullanarak belirgin soyut desenleri figüratif sembollerle (örneğin, houndstooth) entegre ettiler. Desenler, oluşturulurken modifiye edildi, böylece desenler, tasarımcının yazarlığını ortaya koyar.

2022 YEN TING CHO tarafından telif hakkı ile korunan bu tasarım, 2022'de A' Fashion and Travel Accessories Design Award'da Gümüş ödülü kazandı. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilik gösteren, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi olağanüstü olan, mükemmel bir seviyede kalite sunan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yen-Ting Cho
Görsel Kredileri: Yen-Ting Cho
Proje Ekibi Üyeleri: Director: Yen-Ting Cho Co-Director: Jamie Gilham Software Developer: Yen-Ling Kuo Software Developer: Yen-Ting Yeh Brand Assistant: Cheng-Lin Lee Design Assistant: Yu-Ting Li Video Editor: Kai Ting Chan
Proje Adı: 2022 Phantasm
Proje Müşterisi: Yen-Ting Cho


2022 Phantasm IMG #2
2022 Phantasm IMG #3
2022 Phantasm IMG #4
2022 Phantasm IMG #5
2022 Phantasm IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun