Bellativita: Basitliğin ve Çok Yönlülüğün Sembolü

Nasrin Bagheri'nin Tasarladığı Fanny Bag, Minimalist Estetiği ve Kullanıcı Dostu Tasarımıyla Öne Çıkıyor

Bellativita, kullanıcı dostu olabilme amacıyla basit ve minimalist bir tasarıma odaklanan bir çanta. Geometrik şekillerin anası olan daire formu ve çantanın renkli kareli yapısı, özgürlüğü ve basit yaşamı temsil ediyor. Bu renkli kareler, P.Mondrian'ın tablolarından alınmış. Çantanın kayışını belinize veya omzunuza takabilir veya kayışı çıkarıp elinizde bir hanımefendi gibi taşıyabilirsiniz.

Bellativita'nın tasarımcısı Nasrin Bagheri, dünyayı basit ama "aşırı basitleştirmeden" görmeye çalışan P.Mondrian'ın izinden gidiyor. Yıllar süren denemelerin ardından, Mondrian bu basitliği çizgileri ve ana renkleri aracılığıyla en iyi şekilde gösterebildi. N.B STU da "Bellativita"yı, bir geometrik formda ve elin yerleştirilmesi için basit bir akışla, aynı zamanda renklerin sistemli bölünmesiyle tasarladı. Bu tasarım, çizgilerin simetrisi ve uygunluğu ve belirli renklerin seçimi yanında çeşitli stillerle de uyum sağlayabiliyor.

Çantanın üretiminde en önemli faktörlerin hayvan dostu olması ve su itici özelliği olduğunu belirten Bagheri, bu nedenle sentetik liflere sahip olan takım elbise kumaşı kullanıldığını belirtiyor. Çantanın diğer malzemeleri arasında farklı katmanları yapıştırmak için yapışkan pedler ve çantanın sıkılaştırılması için karton bulunuyor. Bu üründe ayrıca deri nakış sanatı da kullanıldı.

Bellativita, sadece bir bel bandı ekleyerek bir gece çantasından bir günlük çantaya ve tam tersine dönüşebilir. Bu çanta, bir kayışı çıkarıp ekleyerek kolayca kullanımını değiştirebilir. Ayrıca, elin yerleştirilmesi için basit ama belirgin formu ona özel bir güzellik katmıştır. Bellativita, bir tür günlük kullanım ve gece partileri için kullanışlı bir çanta olduğu için herhangi bir renk temasıyla ayarlanabilir ve bu üründe farklı bir görünüm yaratmak için ana renkler kullanılmıştır.

Proje, 2018'in Kasım ayında Tahran'da başladı. İlk ayda minimalizm ve Piet Mondrian'ın çalışmaları üzerine araştırmalar yapıldı. Sonraki aşamada, form, renklerin seçimi ve piyasadaki benzer ürünlerin incelenmesi için daha fazla araştırma yapıldı. Tasarım bölümüne ulaşıldıktan sonra ilk model ve ardından ana model, 2019'un Temmuz ayında Tahran'da yapıldı. Bu ürün daha önce hiçbir sergide sergilenmedi.

Tasarımcı, bu tasarım için yaptığı araştırmaların ilk aşamasında basit bir bakışın tasarımdaki ana unsurlardan biri olarak kabul edildiğini belirtiyor. Bu bakış açısıyla, Piet Mondrian'ın çalışmalarıyla karşılaştı. Daha sonra, farklı ve güzel bir çanta tasarlamak için, kullanıcının isteklerini ve zevklerini tamamen tanımak için saha araştırması yapıldı. Gerekli süreçlerden geçtikten sonra, tasarımın zayıf ve güçlü yönlerini belirlemek için prototip, replika ile yapıldı. Şimdi, Bellativita tüm gün ve gece sizinle geçirmeye hazır.

Tasarımcı, bu projede "az daha fazladır" mottosuna bağlı kalmış ve basitlik onun tasarım kriterlerinden biri olmuştur. Bu düşünceyle, Piet Mondrian'ın kareli tabloları ve basitliği düşünme şekliyle karşılaşır ve bu onu ilham alır. Sonuç, her biri hayatın özel bir anlamını ve kavramını ima eden ana renklerin bir dizi ile bir bulmaca çantasıdır. Bellativita, bir dairenin geometrik şeklinden geldi ve dilimlenmiş bir daire el yerleştirme yeri olarak hizmet verdi. Bu çanta hem günlük olarak hem de özel durumlar için kullanılabilir. Kemer, sırt çantası ve el çantası olarak giyilebilir.

Bu tasarım, 2021'de A' Fashion and Travel Accessories Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nasrin Bagheri
Görsel Kredileri: Image #1 : Mandana Rostami, Nasrin Bagheri, Nasrin Bagheri, Bellativita, 2019. Image #2 : Mandana Rostami, Nasrin Bagheri, Nasrin Bagheri, Bellativita, 2019. Image #3 : Mandana Rostami, Nasrin Bagheri, Nasrin Bagheri, Bellativita, 2019. Image #4 : Mandana Rostami, Nasrin Bagheri, Nasrin Bagheri, Bellativita, 2019. Image #5 : Mandana Rostami, Nasrin Bagheri, Nasrin Bagheri, Bellativita, 2019.
Proje Ekibi Üyeleri: Nasrin Bagheri
Proje Adı: Bellativita
Proje Müşterisi: Nasrin Bagheri


Bellativita  IMG #2
Bellativita  IMG #3
Bellativita  IMG #4
Bellativita  IMG #5
Bellativita  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun