BareBag Serisi: Moda ve Fonksiyonelliğin Kesişimi

Ke Zheng ve Shuhao Xuanyuan'dan Yenilikçi Prostetik Tasarım

Bir bisiklet kazası sonucu doğan BareBag, kullanıcının hayat kalitesini artırmayı hedefliyor. Gündelik yaşamda karşılaşılan zorluklara şık bir çözüm sunan bu tasarım, moda ile fonksiyonelliği birleştiriyor.

Ke Zheng ve Shuhao Xuanyuan tarafından tasarlanan BareBag serisi, üst ekstremite yaralanmaları veya amputasyonları olan bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklara yenilikçi bir çözüm getiriyor. Cross-body moda aksesuarlarına entegre edilmiş çok yönlü çanta kancaları sayesinde, kullanıcılar tüm çanta türlerini bel seviyesinde ellerini kullanmadan rahatça taşıyabiliyor. BareBag, meşgul ellerin evrensel problemine çözüm bularak sosyal eşitliği teşvik ediyor ve kullanıcılarının yaşam kalitesini iyileştiriyor.

BareBag, yumuşak deri dış yüzey ve sert, 3D baskılı geri dönüştürülmüş PLA kanca protezlerinden modüler bir şekilde monte ediliyor. Modüler yapı, konfigürasyona hızlı adaptasyonu, ayrı temizlik ve yaşam döngüsünün sonunda geri dönüşümü mümkün kılıyor. Sürdürülebilir rPET kayışı, tek elle pürüzsüz ayarlama yapmayı sağlayan özel olarak mühendislikle geliştirilmiş bir 3D baskılı kaydırıcı ile donatılmış.

BareBag serisi, kullanıcıların kollarını veya ellerini sınırlı kullanabilen kişiler için tasarlanmış giyilebilir aksesuarlardan oluşuyor. BareBag'in yenilikçi mühendislikle geliştirilmiş anti-sallanma kanca teknolojisi, bir moda aksesuarına fark edilmez bir şekilde entegre ediliyor ve kullanıcıların ellerini kullanmadan herhangi bir çantayı bel hizasında asmasına olanak tanıyor. ButterSlide teknolojisi ayrıca kullanıcıların kayışı tek elle kolayca ayarlamasını sağlıyor. BareBag, ellerini serbest bırakmaya ihtiyaç duyan herkesin hayatını kolaylaştırmak için tasarlanmış, bağımsızlığı artırmak ve kullanıcılarının yaşam kalitesini iyileştirmek için akıllı bir yol sunuyor.

2023 yılı Ocak ayında New York City'de başlayan BareBag projesi, aynı yılın Aralık ayında yine New York City'de tamamlandı. Engelli kullanıcılar arasında aktif yıllık talep araştırması sonucunda sadece ABD'de 3.77 milyondan fazla kişiye ulaşıldı. BareBag'in geliştirilmesi, güvenilirlik, stabilite, kullanım kolaylığı, estetik ve sürdürülebilirlik açısından optimize edilmesi için 6 aylık bir kullanıcı testi aşamasından ve 50'den fazla prototipten geçti.

BareBag'in gelişimindeki iki ana zorluk, hem BareBag'in hem de taşınan çantaların dengesini ve stabilitesini korumak ve pürüzsüz tek elle ayarlama için bir kayış kaydırıcı mekanizması icat etmekti. Geniş gövdeli kancalar, çantaların sallanmasını veya kaçmasını en aza indirirken, çantanın kolayca içeri kaymasına izin veriyor. BareBag'in kaydırıcısı, kullanıcının basit bir çekmeyle kilidi açmasına, tek elle sorunsuzca ayarlamasına ve basit bir sıkıştırmayla kilitlemesine olanak tanıyan bir kelebek kilit mekanizması ile yeniden mühendislikle geliştirildi. Kullanıcı deneyimini mükemmelleştirmek için 50'den fazla prototip üzerinde iterasyon yapıldı.

2024 A' Moda ve Seyahat Aksesuarları Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödüle layık görülen bu tasarım, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisiyle öne çıkıyor. Üst düzey yaratıcılığı ve profesyonel dikkat çekici tasarımlarıyla ödüllendirilen Gümüş A' Tasarım Ödülü, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlar arasında yer alıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ke Zheng
Görsel Kredileri: Ke Zheng
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Ke Zheng Designer: Shuhao Xuanyuan Manufacturing Specialist: Danmin Rao
Proje Adı: Barebag Series
Proje Müşterisi: BareBag


Barebag Series IMG #2
Barebag Series IMG #3
Barebag Series IMG #4
Barebag Series IMG #5
Barebag Series IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun