Minimalizmin Kıvrımlarla Buluşması: Layers

Shahd Alsaeed İmzasını Taşıyan Ofis Tasarımı

Yenilikçi ve dinamik bir atmosfer yaratma arzusu, Shahd Alsaeed'in Layers projesine ilham kaynağı olmuş. Minimalist bir tarz benimseyerek, sade ve şık bir ofis alanı oluşturulmuş.

Shahd Alsaeed tarafından tasarlanan iç mekan, minimalizmin zarif çizgileri, nötr renkler ve doğal malzemelerle harmanlandığı bir konsept sunuyor. Tasarımın amacı, basit detaylarla rahat, işlevsel ve açık bir çalışma ortamı oluşturmak. Bitkiler, mekana yeşillik ve doğallık katmak için anahtar rol oynuyor. Tavan, aydınlatma, zemin ve mobilya dahil olmak üzere tüm tasarım unsurları birbiriyle bağlantılı, bütünleşik ve uyumlu bir estetik sunuyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde duvar ve tavanlardaki tüm kavisli çizgi elementlerinde alçıpan kullanılmış. Mobilya ve kapılarda ceviz ağacı kaplama ve MDF tercih edilmiş. Tüm alan için Jotun fildişi rengi boya ve zemin kaplaması olarak bej epoksi kullanılmış.

Stüdyo binanın ikinci katında yer alıyor ve toplamda 117 metrekare büyüklüğünde. Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, birbirine açık alanlar oluşturmak ve tüm özellikleri birbiriyle bağlantılı hale getirmek yer alıyor. Sade renk şeması, minimal stil ve pürüzsüz kavisli çizgiler, mekanı özel bir şekilde dönüştürüyor.

Shahd Alsaeed'in tasarımı, Riyad, Suudi Arabistan'da 2023 yılında gerçekleştirilmiş. Proje, eski bir iç mekanı yenileme alanına dönüştürme ve küçük bir ofis alanında tüm müşteri gereksinimlerini ve tasarım özelliklerini karşılayacak şekilde dinamik kavisli çizgiler ve sade renk şeması ile doğal malzemeleri ve açık alanları kullanarak mekanın darlığını çözme üzerine yapılan araştırmalara dayanıyor.

Shahd Alsaeed'in Layers tasarımı, sıcak, pratik ve davetkar bir çalışma ortamı yaratmayı hedefliyor. Tasarımın her yönü, tavan ve aydınlatmadan zemine ve mobilyalara kadar, birbiriyle mükemmel bir uyum içinde, dengeli ve uyumlu bir estetik oluşturuyor.

Bu tasarım, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren, teknik ve yaratıcı becerileri güçlü ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer yapmaya katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shahd Al Saeed
Görsel Kredileri: Image # 1 : Designer Shahd Alsaeed , area 1 , 2023. Image # 2 : Designer Shahd Alsaeed , area 2 , 2023. Image # 3 : Designer Shahd Alsaeed , area 3 , 2023. Image # 4 : Designer Shahd Alsaeed , area 4 , 2023. Image # 5 : Designer Shahd Alsaeed , area 5 , 2023.
Proje Ekibi Üyeleri: Shahd Alsaeed
Proje Adı: Layers
Proje Müşterisi: LAYERS Design Studio


Layers IMG #2
Layers IMG #3
Layers IMG #4
Layers IMG #5
Layers IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun