Suntory PepsiCo Ofisi: ADP Architects'ın Yenilikçi ve Kültürel Dokunuşları

ADP Architects, Suntory PepsiCo'nun ofis tasarımında yerel unsurları ve markanın ruhunu başarıyla yansıtıyor.

ADP Architects tarafından tasarlanan Suntory PepsiCo ofisi, şirketin büyük hayaller kurma, zorlukları kabul etme ve asla pes etmeme ruhunu yansıtan bir tasarıma sahip. Ofis, hem çalışanlara hem de iş ortaklarına fayda sağlamayı hedefleyen, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini takip eden bir şirket olan Suntory PepsiCo'nun lider konumunu güçlendirmek ve sürdürmek için tasarlandı.

Tasarım, nehir akışını taklit eden bir iç mekan tasarımına sahip. Kavisli tavan ışık sistemi ve bölme deseni, dinamik şehir ortamında sakin ve rahat bir atmosfer yaratıyor. Ofisin her köşesinde, şirketin çekirdek değerleri ve Vietnamlı unsurlar öne çıkarılmış. Antik Dong Son Davulu'nun deseni ve bambu malzemeler, Suntory PepsiCo'nun Vietnam'daki yolculuğunu ve Vietnamlı halka olan bağlılığını vurgulamak için kullanılmış.

Suntory PepsiCo merkezi, çalışanların şirketle daha iyi bağlantı kurmasını destekleyen bir marka deneyimi sunuyor. Bu yaklaşım, sakin ve zarif bir ruh hali taşıyan marka renkleri, premium malzemeler ve özel detaylarla birleştirilmiş. Ayrıca, ADP, Suntory PepsiCo'nun ürün çeşitliliğini kullanarak, işbirliği, etkileşim ve yaratıcılığı teşvik eden ilham verici alanlar yaratıyor.

Ofis alanı 2100 metrekare olarak tasarlandı. Ofis tasarımı, yerel dokunuşlar, çeviklik, profesyonellik ve marka ifadesi anahtar kelimeleriyle tanımlanabilir. ADP-Architects ekibi, eski ofisin performansını ölçen bir işyeri indeksi anketi yürüttü ve tasarımı, hedef kullanıcıların tüm gereksinimlerini karşılayacak şekilde optimize etti.

Suntory PepsiCo Vietnam ofisi, insanların nerede ve nasıl çalışacaklarına dair çeşitli seçenekler sunan hibrit bir çevik işyeridir. İnsan gelişimine odaklanan ADP, ekipler arası işbirliğinden, bilgi paylaşımına, beyin fırtınasına ve büyük konsantrasyon gerektiren özel görevlere kadar tüm aktiviteleri destekleyen bir alan oluşturdu. Ofiste, çalışanların çalışma deneyimini yükselten toplantı odası rezervasyon sistemi gibi akıllı teknolojiler uygulanmıştır.

Unilever Homebase projesi Eylül 2021'de başladı ve Aralık 2021'de Ho Chi Minh Şehri'ndeki Sheraton Oteli'nin 3., 4. ve 5. katlarında tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırmalar için ADP-Architects ekibi, eski ofisin performansını ölçen bir işyeri indeksi anketi yürüttü. Bu, tasarımın tüm hedef kullanıcıların gereksinimlerini karşılamasını sağlamak için tasarımı optimize etti.

ADP-Architects, çalışanların modern bir çalışma tarzı olan aktiviteye dayalı çalışmaya kolayca adapte olmalarını sağlayan bir çözüm önerdi. Tasarım, nehir akışını taklit eden bir iç mekan tasarımına sahip. Kavisli tavan ışık sistemi ve bölme deseni, dinamik şehir ortamında sakin ve rahat bir atmosfer yaratıyor. Ofisin her köşesinde, şirketin çekirdek değerleri ve Vietnamlı unsurlar öne çıkarılmış. Antik Dong Son Davulu'nun deseni ve bambu malzemeler, Suntory PepsiCo'nun Vietnam'daki yolculuğunu ve Vietnamlı halka olan bağlılığını vurgulamak için kullanılmış.

2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ADP Group
Görsel Kredileri: Image#1: ADP, 2021 Image#2: ADP, 2021 Image#3: ADP, 2021 Image#4: ADP, 2021 Image#5: ADP, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: ADP-Architects
Proje Adı: Suntory PepsiCo Office
Proje Müşterisi: ADP Group


Suntory PepsiCo Office IMG #2
Suntory PepsiCo Office IMG #3
Suntory PepsiCo Office IMG #4
Suntory PepsiCo Office IMG #5
Suntory PepsiCo Office IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun