Yang-Po Chen'in Eşsiz Tasarımı: Book Ing Bar

Modern Stil ve Subtil Lüksü Birleştiren Özgün Bir Bar Tasarımı

Yang-Po Chen tarafından tasarlanan Book Ing Bar, alkol ve kitapların özelliklerini klasik unsurlar ve hafif endüstriyel stil ile birleştirerek eşsiz bir lüks kentsel atmosfer yaratıyor.

Book Ing Bar'ın ikinci projesi olan bu tasarım, müşterinin ve tasarımcıların ikinci işbirliği projesidir. Müşteri, ilk Book Ing Bar'ın tasarım stilini sürdürmek istiyor. Bar, MRT Shuanglian İstasyonu'nun yanındaki bir binada yer alıyor. Müşteri, Book Ing Bar'a giren her müşterinin rahat ve sarhoş bir atmosfer hissetmesini ve şehrin gürültüsünden izole olmuş gibi hissetmesini umuyor.

Bara girmeden önce, müşterilerin bir 'kaçış odası' gibi gizli bir kapıdan geçmeleri gerekiyor. Tasarımcılar, tamamen kapalı tasarımı süslemek için kültürel taşları kullanıyor ve müşterilerin bara giden kapıyı açmak için doğru tetiği basmaları gerekiyor. Bu zekice fikir, bir gizem duygusu ekler ve aynı zamanda, Harry Potter filminde olduğu gibi, anahtar nesne, sihirli ayarı tetiklemek ve başka bir dünyaya yol açmak için bir araç olarak kullanılır.

Müşterinin arzu ettiği açık planı gerçekleştirmek için tasarımcılar, 10 metre uzunluğunda bir bar kurar ve arkada bir alkol duvarı planlarlar. Bu, yatay bir görsel genişlemeyi sağlar. Alkol koleksiyonunu saklamak için bir kapı ve yemek hazırlamak için diğer bir kapı planlanmıştır. Bu, hem estetiği hem de pratikliği göz önünde bulundurur.

Bar, 10 metre uzunluğunda siyah mermer bir tezgah ve ahşap işçiliği alkol duvarı ile dikkat çekiyor. Müşterilere hizmet edilen alanda, tasarımcılar, farklı müşteriler arasında göz temasını önlemek ve özel bir kabin gibi bir alan oluşturmak için kanepeleri düzensiz bir şekilde yerleştiriyor. Tasarımcılar, alanın genişliğini korumanın yanı sıra, bölme olmaksızın lüks ve özel bir deneyim yaratmaya daha çok özen gösteriyor.

Proje, Eylül 2022'de Tayvan'da tamamlandı. Tasarımcılar, bar için siyah mermer kullanırken, aynalar ve altın renkli ahşap alkol dolapları gibi klasik İngiliz unsurları ile tamamlıyorlar. Diğer tarafta, koyu kırmızı kadife perde ile zemin aydınlatması, mekana katmanlar ekler ve lüks ve sıcak bir atmosfer şekillendirir.

İç mekanlarda, görsel ve inşaat engeli oluşturan sıralı sütunlar ve düşük kiriş yükseklikleri bulunuyor. Ayrıca, müşteri açık planlı bir bar istiyor. Tasarımcılar, bar alanında 10 metre uzunluğunda bir bar tezgahı oluşturmak için siyah mermer kullanıyor ve arkada el yapımı ahşap işçiliği alkol dolabı ile tamamlıyorlar. Üst kısımda, tavan aynası, ışığın ve gölgenin yansımasıyla görsel odak noktasını getirirken, binanın yapısal kusurlarını giderir. Kanepelerin ve mobilyaların düzensiz yerleştirilmesi, kabinler gibi özel bir atmosfer yaratır.

Giriş, geri dönüştürülmüş pencerelerle süslenmiştir, kapı ise kültürel taşlarla süslenmiş tamamen kapalı bir tasarıma sahip bir kaçış odası gibidir. Bar, siyah mermerden yapılmıştır ve ahşap işçiliği alkol duvarı mekanı boyunca uzanır. Tasarımcılar, birini müşterilerin alkol koleksiyonunu saklamak için, diğerini yemek hazırlamak için planlarlar. Hem estetik hem de pratikliği göz önünde bulundururlar. Alkolden başka, dükkan müşterilere kitaplar da sunar. Sosyalleşme ve konuşmalar yerine, kitapların aroması, sessiz ve rahatlatıcı bir salonun yerini alır.

Book Ing Bar, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz kazandı. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcıca dahiyane tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yang-Po Chen
Görsel Kredileri: DCT Design
Proje Ekibi Üyeleri: Yang-Po Chen
Proje Adı: Book Ing
Proje Müşterisi: Yang-Po Chen


Book Ing IMG #2
Book Ing IMG #3
Book Ing IMG #4
Book Ing IMG #5
Book Ing IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun