Çiçeklerin Dansı: Looping Flower

Ikebana Kültür Alanında Modern ve Geleneksel Sentez

Fujian Eyaleti, Fuzhou Şehri'nde yer alan Looping Flower, Ni Jie Guo'nun tasarım vizyonuyla geleneksel Japon mimarisinin modern yorumu olarak hayat buluyor. Yaklaşık 105 metrekarelik bu sanat mekanı, düzenli sanat sergilerine ev sahipliği yapmayı ve ikebana sınıflarının dışında bir buluşma noktası olmayı hedefliyor. Tasarımın ilham kaynağı, Japon estetiğinin soyut özelliklerini keşfederken, yapı ve çağdaş estetik arasındaki ilişkiyi yeniden yorumlamak. Geleneksel bir betimleme olmaktan ziyade Japon ruhunu taşıyan bir mekan yaratmak amaçlanmış.

Ni Jie Guo'nun yaratıcı dokunuşlarıyla Looping Flower, Japon estetiğinin doğal özelliklerini ve rahatlatıcı atmosferini yansıtan bir ikebana kültür alanı olarak öne çıkıyor. Tasarımda, dış mekanın yarı yüksek taş duvarları ve çakıl taşları kullanılarak bir geçiş noktası oluşturulmuş. İç ve dış mekan arasında üçüncü bir alan açarak, Japon mimarisinin geleneksel malzeme medyasını yeniden yorumlayan tasarım, sokakların gürültülü atmosferi ile iç mekanın sakinliğini kontrast bir biçimde sunuyor. Projenin nehir kenarında yer alması ve yüksek nem oranı gibi dezavantajları göz önünde bulundurarak, zemin üç seviyede yükseltilmiş ve nem sorununu azaltmak için kömür yerleştirilmiş koyu renkli hareketli ızgaralar tasarlanmış. Ayrıca, bu üç kademeli yükseltme, mekanın kamudan özele geçişini ve mekansal deneyim duygusunu artırmakta.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi, geleneksel Japon evlerinin oranlarından yola çıkarak kapı boyutlarının hesaplanması gibi detaylara dikkat etmiş. Ziyaretçilerin mekana girişlerini daha törensel hale getirmek için, mekanın girişine özgü bir kapı tasarlanmış ve böylece ziyaretçilerin binaya giriş süreleri uzatılarak, dış dünyanın telaşından uzaklaşıp, mekana adım attıklarında ruhen de mekana dahil olmaları hedeflenmiş. Tavanı yüksek cam pencereler sayesinde doğal ışık iç mekana dolarken, aydınlık ve açık derslik alanı ve sergi alanı ziyaretçileri karşılıyor.

Looping Flower projesi, 2022 yılının Ağustos ayında başlayıp Aralık ayında tamamlanmış. Tasarım sürecinde, Japon mimarisinin geleneksel öğeleri modern mimari diline dönüştürülürken, çağdaş inşaat ve estetik arasındaki ilişki soyut Japon unsurlarıyla keşfedilmiş. İkebana sanatı, dört mevsimin akışında yaşam üzerine bir meditasyon olup, Japon estetiğindeki kısa anların nihai yakalanışını, çiçek ve dal yaşamının yeniden inşasını ve yapı ile estetiğin yenilikçi çarpışmasını içerir.

BLANKSPACE tarafından sağlanan görsel içerikler, bu tasarımın fikri mülkiyet ve telif haklarını içermekte. Looping Flower, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz A' Tasarım Ödülü'ne layık görülmüş. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren öne çıkan tasarımlara verilmekte.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: NI JIE GUO
Görsel Kredileri: BLANKSPACE
Proje Ekibi Üyeleri: NI JIE GUO
Proje Adı: Looping Flower
Proje Müşterisi: Blankspace


Looping  Flower IMG #2
Looping  Flower IMG #3
Looping  Flower IMG #4
Looping  Flower IMG #5
Looping  Flower IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun