Doğayla İç İçe Modern Bir Yaşam Alanı: "Close Horizon"

Karla Andrea Aliaga Mac Dermitt'in Doğadan İlham Alan Eşsiz Tasarımı

Chile'nin merkezindeki tepelerde yer alan bir projeyi ziyaret ettiğinde, tasarımcı Karla Andrea Aliaga Mac Dermitt, doğal malzemeleri ve renkleri bu aile mekanına taşıma fikrini kafasına koydu. Müşterilerin kendi iç mekanlarında doğal dünyayı deneyimlemelerini sağlamak hedefiyle "Close Horizon" projesini hayata geçirdi.

Proje, mevcut mimariye entegre bir şekilde tasarlandı. Bu sayede yeni alan, zaten var olan mimariye etki etmiyor veya onu bozmuyor. Farklı mekanların bir arada var olabilmesi için, etrafı etkilemeyecek şekilde açık alanlar oluşturuldu. Bu, arka bahçeye açılan büyük pencereler sayesinde gerçekleştirildi. Pencereler, bahçeyi eve entegre ederek, farklı aile mekanlarını birleştirdi ve çevre ile evi karıştırdı.

Proje, ilk olarak bir eskizle hayal edildi ve alanlar düzenlendi. Daha sonra tüm bu bilgiler Sketch up programına aktarıldı ve Podium'da görüntülendi. Son olarak Autocad'de geliştirildi. İnşaat sürecinde, ısınma, ışık, ses, güvenlik gibi evin tüm özelliklerinin uzaktan kontrol edilmesini sağlayan en son teknoloji kullanıldı.

"Close Horizon" projesi, dış mekanı 390 metrekare, iç mekanı ise 160 metrekare olarak tasarlandı. Proje, çağdaş mimari, kentsel evler, yüzme havuzu ve barbekü alanı, dış mekan yemek alanı, ev genişletme gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Projenin farklı alanları, farklı kaplamalarla ayrılan büyük sürekli beton zeminler aracılığıyla entegre edildi. Her alanda farklı yüksekliklerle çalışmanın büyük bir zorluk olduğu belirtildi. Bu sayede, her alana benzersiz bir dokunuş katan inanılmaz tavanlar oluşturuldu. Pencerelerin açılması, mekanlar arasındaki birliği ve iç mekan ile bahçe ortamının entegrasyonunu sağladı.

Proje Mayıs 2019'da başladı ve Aralık 2020'de tamamlandı. Proje, Santiago, Şili'nin Lo Barnechea bölgesinde yer alıyor. Tasarım sürecinde, bbq alanı ve havuzun en iyi alanda konumlandırılabilmesi için mevcut iklim verilerinin titiz bir analizi yapıldı. Genel aydınlatma, hem doğal hem de yapay, Lamp programı aracılığıyla geliştirildi.

Projenin en büyük zorluğu, geniş ışık açıklıkları ve büyük boşluklarla bahçeyi tüm alanlara entegre etmek oldu. İç mekanlarda çalışmanın zorluğu, bu çevrelerin birbirleriyle çelişmeden çalışmasını sağlamaktı. Bu, her bir projeyi birbirinden ayırmak için çeşitli malzemeler kullanarak ve evin mimarisine ve malzemelerine müdahale etmeden başarıldı.

"Close Horizon" projesi, pratik, işlevsel ve modern bir tasarıma sahip. Barbekü alanı, oturma odası ve şömine gibi mevcut mimariye uyumlu bir dekorasyon konsepti ile dış mekanı bir araya getiriyor. Ayrıca, manzaraya iki benzersiz özelliği vurgulayarak uyum sağlıyor. Bir kişi avluda olduğunda, kendini evin içinde gibi hissedecek. Aydınlatma, iki farklı projeyi birleştirerek, gündüz ve gece boyunca rahatlatıcı olacak şekilde düşünme ve işlevsellik alanları oluşturur.

Proje, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Karla Aliaga Mac Dermitt
Görsel Kredileri: Italo Arriaza Photographer
Proje Ekibi Üyeleri: Karla Aliaga Mac Dermitt
Proje Adı: Close Horizon
Proje Müşterisi: Karla Aliaga Mac Dermitt


Close Horizon IMG #2
Close Horizon IMG #3
Close Horizon IMG #4
Close Horizon IMG #5
Close Horizon IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun