Doğanın Büyüsü: "Orman Vizyonu" Ofis Tasarımı

Chun-He Lee ve Pei-Chin Lee'nin Çevreci Yaklaşımıyla Yeniden Şekillenen Ofis Mekanları

Doğa ve çevre koruma kavramlarını benimseyen tasarım ekibi, konforlu bir ofis ortamı yaratmak için dış mekan doğal ışığından yararlanıyor. Aynı zamanda, mekanda görülen ahşap ve demir unsurların tamamı geri dönüştürülmüş atık malzemelerden oluşuyor.

Chun-He Lee ve Pei-Chin Lee'nin tasarladığı "Orman Vizyonu" adlı ofis projesi, doğa ve çevre koruma kavramlarını benimseyerek, konforlu bir ofis ortamı yaratma hedefi güdüyor. Dış mekan doğal ışığından yararlanarak iç ve dış mekan arasındaki sınırları bulanıklaştıran tasarım ekibi, mekanda görülen ahşap ve demir unsurların tamamını geri dönüştürülmüş atık malzemelerden oluşturuyor.

Proje, kare formunun verdiği stereotip izlenimi kırmak için düzensiz bir tasarım benimsiyor. İç mekanı bir orman imgesine dönüştüren tasarım ekibi, bal peteği ve mağara kavramlarıyla birleşerek, çalışma düzenini doğal ekolojik çevreyle uyumlu hale getiriyor. Büyük cam pencereler, dış manzaraların iç tasarımla birleşmesini sağlayarak, doğadan gelen mesafeyi kırıyor.

Tasarım ekibi, müşterinin karşısındaki iki nokta perspektifli kare duvarı benimseyerek, atık zemin malzemeleri, ağaçlar, ölü dallarla bu duvarı oluşturuyor. Ayrıca, masadaki demir parçalar, endüstriyel inşaatlardan arta kalan malzemelerden alınıyor. Ofis alanındaki çok sayıda ahşap masa ve panel, zararlı haşereleri yok etmek için ısı kullanılan çevre dostu bir yöntemle işlenmiş sürüklenmiş ağaçlarla yeniden düzenleniyor.

Projenin özgün özelliklerinden biri de, 30 yıl önce denizden toplanan sürüklenmiş ağaçlardan yapılan ahşap masasıdır. Tasarım ekibi, insanlara zararlı olan böcek ilacı uçucularını göz önünde bulundurarak, haşereleri yok etmek için ısı kullanılan çevre dostu bir yöntemi benimsemiştir. Ayrıca, uzun paletli düşük dolap, geri dönüştürülmüş fazla malzemelerden yapılan bir depolama dolabı olarak hizmet verir. Hem kitap koleksiyonu hem de alan depolama işlevlerine sahiptir.

Ödüllü "Orman Vizyonu" tasarımı, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, teknik özelliklerinin gücü ve sanatsal becerisi ile hayranlık uyandıran, mükemmel bir seviyede ve yenilikçi tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chiao Chiang Interior Design
Görsel Kredileri: Chiao Chiang Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Chun-He Lee, Pei-Chin Lee
Proje Adı: Forest Vision
Proje Müşterisi: Chiao Chiang Interior Design


Forest Vision IMG #2
Forest Vision IMG #3
Forest Vision IMG #4
Forest Vision IMG #5
Forest Vision IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun