Marble Art with Zen: Hsu Tzu Hung ve Chou Hau Ting'in Dört Nesil Ev Tasarımı

Doğa ve Lüksün Buluştuğu, Mermer Sanatının Zen ile Harmanlandığı Bir Ev

Hsu Tzu Hung ve Chou Hau Ting tarafından tasarlanan bu dört nesil ev, dağların arasında yer alıyor ve etrafını saran pencereleriyle geniş nehir manzaraları sunuyor. İki birimin arasındaki duvarlar kaldırılarak geniş bir U şeklinde daire oluşturulmuş.

Ev sahiplerinin değer verdiği mermer, iki yapısal sütunu, nehir manzaralarıyla uyumlu, cömert bir karaktere sahip çok yüzlü yapıtlara dönüştürmek için kullanılmış. Ahşap ızgaranın sıcak hissi ve düz çizgileri, mermerle çekici bir kontrast oluşturuyor.

Ev, Feng-Shui düzenlemesi ile büyük ebeveynlerin ihtiyaçlarına, çocukların boş zamanlarına ve her aile üyesinin gizliliğine uygun bir şekilde düzenlenmiş, rahat, işlevsel ve erişilebilir bir ev yaratılmış. Bu, sosyalleşme ve gizlilik ihtiyaçlarını karşılayan modern bir dört nesil konut örneği.

Sütunlar, açısal bir mermer tekniği kullanılarak güçlü bir sanat kurulumuna dönüştürülmüş. Aynı teknik, bar için de kullanılmış, ideal eğim açısı ve ayaklarınızı dinlendirebileceğiniz bir alan yaratılmış, estetik ve pratikliğin doruk noktası.

Proje, 2019 Haziran'ında Taipei'de başladı ve Aralık ayında tamamlandı. Diatomlu toprak, duvarlarda, dolaplarda ve tavanlarda kullanılarak dağ havasının nemini azaltmış. Depolama alanı, her sakinin tercihine göre ayarlanmış. Yeni ortak banyonun geniş girişi ve düşük eşiği, tekerlekli sandalyelere uygun hale getirilmiş.

LIANG DESIGN & CO. tarafından tasarlanan bu ev, 2022 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YOU LIANG LIN
Görsel Kredileri: LIANG DESIGN & CO.
Proje Ekibi Üyeleri: Director: Hsu Tzu-Hung, Designer: CHOU HAU TING
Proje Adı: Marble Art With Zen
Proje Müşterisi: YOU LIANG LIN


Marble Art With Zen IMG #2
Marble Art With Zen IMG #3
Marble Art With Zen IMG #4
Marble Art With Zen IMG #5
Marble Art With Zen IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun