Çocuk Odaklı Modern Tasarım: MOVE Projesi

Chiao Chun Lin'den Fonksiyonel ve Estetik Mekanlar

Tayvanlı tasarımcı Chiao Chun Lin, aile ve çocukların ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi bir yaşam alanı yaratıyor. MOVE adlı proje, modern estetiği ve işlevselliği bir araya getirerek konforlu bir yaşam tarzını vurguluyor.

Chiao Chun Lin'in JN tasarım ekibi, çocukların yaşam alanını merkeze alarak, ev sahiplerinin ihtiyaçlarına uygun ideal hareket akışları, aydınlatma ve temel güvenlik ile depolama işlevlerini ev içinde oluşturuyor. Ayrıca, ev sahiplerinin film izleme tutkusundan ilham alarak, ev sinemasının atmosferini yansıtan bir mekan tasarlıyorlar. Bu sayede rahat, aydınlık ve ideal bir yaşam kalitesi sunuluyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, parlak ve yumuşak bir mekansal tonun hedeflenmesi yer alıyor. Beyazın hakim renk tonu olarak kullanıldığı tasarımda, siyah, gri ve koyu ahşap dokular mekana dahil ediliyor. Dik açıların ve sert hatların yumuşatılması için tasarım dilinde eğrilikler kullanılıyor ve aydınlatma unsurları ile olağanüstü bir mekansal atmosfer yaratılıyor.

Projede, ev sahibinin eğlence ihtiyaçlarını karşılamak için bir projektörün planlamasının yanı sıra, orijinal mülkün düşük tavanı ve açıkta kalan borular gibi zorlukların üstesinden gelmek için profesyonel teknikler ve kavramlar ustaca kullanılıyor. Oturma odasının tavanına gömme bir projektör ekranı depolama bölmesi tasarlanıyor.

MOVE projesi, 132.232 metrekarelik bir alana sahip. Tasarımın etkileşimi, çocukların evde oynarken kenarlarda çarpışma ihtimalini azaltmak için duvardaki dolapların üzerine eğimli bir tasarım eklenmesini içeriyor. Bu, ev sahiplerinin huzurunu sağlamanın yanı sıra, mekanın detayını ve rahatlığını da ortaya çıkarıyor.

Tasarım, 2022 Kasım'ında Tayvan, Taoyuan'da tamamlanıyor. Araştırma sürecinde, mekanın sıkıcı dikey yüzeylerini yumuşatmak için genel olarak kavisler kullanılıyor. Siyah, beyaz, gri ve koyu ahşap dokuların kombinasyonu, düzenlemeler ve doğal aydınlatma yardımıyla modern, temiz ve sade bir ton yaratıyor. Tavan, dolaplar ve duvarlardaki lineer aydınlatma, dolaylı aydınlatma ve duvar lambaları ile zengin bir derinlik alanı etkisi sunuluyor.

Tasarımın yaratıcı zorlukları arasında, modern bir tarz oluşturmak ve aynı zamanda yaşam sevincini enjekte etmek yer alıyor. İtalyan boyası, TV duvarına ve iç duvarlara uygulanarak, kir tutmazlık, küf önleme, çatlak önleme ve kolay bakım avantajları sunuyor. Girişten göze çarpan beyaz duvar, temiz, basit ve davetkar bir izlenim bırakmak için bilinçli olarak boş bırakılıyor.

Yu-Chiao Lee tarafından çekilen fotoğraflar, MOVE projesinin görsel içeriğine zenginlik katıyor. Proje, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödüle layık görülüyor. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip ve yaşam kalitesini artırarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chiao Chun Lin
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Yu-Chiao Lee, MOVE, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Chiao Chun Lin
Proje Adı: Move
Proje Müşterisi: JN Interior Design


Move IMG #2
Move IMG #3
Move IMG #4
Move IMG #5
Move IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun