Xiangyuehuating: Sağlık ve Mutluluğu Birleştiren Otel Tasarımı

BT Decoration, Sağlık Hizmetleri ve Estetikle Harmanlanan Bir Otel Deneyimi Sunuyor

Shanghai'nın Jiading Bölgesi'ndeki Xiangyuehuating projesi, sağlık hizmetleri ve estetik anlayışını birleştiren bir otel deneyimi sunuyor. BT Decoration tarafından tasarlanan bu proje, konuklarına aidiyet, samimiyet, neşe ve kalite hissi veren bir sanat alanı yaratmayı hedefliyor.

BT Decoration'ın bu projede ilham kaynağı, bahçe oteli tarzı ve sağlık hizmetleri oteli konumlandırmasıdır. Farklı alanlar yaratılarak, oteldeki her alanda sağlık ve mutluluk hissi verilmesi amaçlanmıştır. Restoranda konforlu bir yaşam alanı oluşturulmuş, otelde aile doktorları bulunmuş ve medikal estetik için özel bir alan yaratılmıştır. Bu sayede, medikal alanın soğuk hissini hafifleten bir duygusal sanat alanı oluşturulmuştur.

İç tasarım, Shanghai'nın Jiading Bölgesi'nin bölgesel tarzından hareketle, sağlık hizmetleri fonksiyonlarının ayarlanmasına odaklanmış ve "insan odaklı" ilkesine göre doğal kaynakları tam olarak kullanarak malzemeler, şekiller ve renkler arasında uyumlu bir iç mekan yaratmıştır. Bu tasarımın diğerlerinden farklı kılan özelliği, doğal kaynakların tam anlamıyla kullanılması ve "insan odaklı" bir yaklaşımla iç mekanın yaratılmasıdır.

Medikal fonksiyon alanının soğuk hissini hafifletmek için ahşap kaplama ve mikro-çimento kullanılmıştır. Bu malzemeler, sıcak, rahat, doğal, gevşemiş ve sıcak bir deneyim alanı yaratmak için kullanılmıştır. Ayrıca, tüm ziyaretçilerin rahatlamasını ve iyileşmesini sağlamak için doğanın en ilkel eğrileri ve çevre dostu ahşap kaplama malzemeleri kullanılarak medikal ve estetik sağlık hizmetleri alanında en saf ve en yumuşak alan yaratılmıştır.

Proje, Shanghai'nın Jiading Bölgesi'ndeki Huating Kasabası'nda bulunuyor ve toplam inşaat alanı yaklaşık 6200 metrekare. Sağlık odası, üye departmanı ve beslenme restoranı, medikal estetik ve spa alanı ve aile doktoru alanı bulunuyor.

Xiangyuehuating projesi, Mayıs 2019'da Shanghai, Çin'de başladı ve Ekim 2023'te Shanghai, Çin'de tamamlanacak. Bu proje, dış tarım arazisi ve göl kenarı ile tamamen birleştirilmiş bir bina üzerine kurulu. Otel, göl boyunca bir düzenle donatılmış ve göl boyunca açık bir yaya koridoru kurulmuştur. Ana hareket hattı, mevcut peyzaj kaynaklarını tam olarak kullanarak göl boyunca uzatılmıştır. İçeride bir avlu kurulmuş ve zengin bir peyzaj sistemi oluşturulmuştur. Lojistik kanal ve personel giriş ve çıkışı batı tarafta yer almaktadır.

Bluetown Shanghai Xiangyue Huating Otel tasarımı, göklerle uyum ve beş element fikri üzerine kurulmuştur. Yerel peyzaj kültürüne derinlemesine kök salmış ve peyzaj sağlık koruma için bir iyileşme ortamı yaratmıştır. Jiangnan su kasabasının orijinal kültürünü sürdürerek, doğanın dört mevsiminin değişimini ipucu olarak alır, orijinal mimari mekana canlılık katar, her mekana tema renkleri ve ilgili unsurlar ekler, insanların hafıza noktaları ve rezonans oluşturmasını sağlar.

2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip, yaşam kalitesini artıran ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilmiştir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: BT Decoration BT Decoration
Görsel Kredileri: N/A
Proje Ekibi Üyeleri: BT Decoration BT Decoration
Proje Adı: Xiangyuehuating
Proje Müşterisi: BT Decoration BT Decoration


Xiangyuehuating IMG #2
Xiangyuehuating IMG #3
Xiangyuehuating IMG #4
Xiangyuehuating IMG #5
Xiangyuehuating IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun