Jun Zhou ve SunYujia'nın Yenilikçi Lotus Tasarımı: Modern Yaşam İçin Uyarlanmış Geleneksel Çin Seramikleri

Changsha Kil Çömlekçiliği İlhamıyla Modern Ev Hayatına Uygun Sofistike Bir Masa Üstü Serisi

Jun Zhou ve SunYujia'nın tasarladığı Lotus, Changsha kil çömlekçiliğinin klasik bir objesi olan yeşil sır ve kahverengi-yeşil renkteki lotus çiçeği desenli kaseye dayanıyor. Geleneksel desen, saf bir geometrik şekle soyutlanıyor ve yükseklik ve boyut kombinasyonuyla modern ev yaşamına uygun bir dizi masa üstü ürüne dönüşüyor.

Lotus, yeni bir Lotus stili ve Celadon rengi sunuyor. Kase, kullanım için bir kap olarak parçalara ayrılıyor ve depolama için bir dekorasyon haline getiriliyor. Bu, kullanıcının Changsha kil lotus kasenin desenini geri yüklemek için ritüeli deneyimlemesine olanak sağlıyor. Ayrıca, kase, farklı sahneleri karşılamak için Tang Hanedanı'ndan hayırlı nesnelerin bir deseniyle eşlik ediyor.

Lotus, profesyonel seramik sanatçıları tarafından elde yaratılan yaratıcı bir porselen. Kalıp açma ve standartlaştırma süreci ile gerçekleştiriliyor. Çeşitli boyutlarda yemek tabakları ve bir çiçek vazosu içeriyor.

Lotus, Changsha kilinin kültürel birikim ve kültürel mirasın bir temsilcisi olduğunu kabul ediyor. Ürün tasarımı aracılığıyla Changsha kilini incelemek, yorumlamak ve yenilik yapmak, bölgesel kültürü kaydetmek, saklamak, yaymak ve kullanmak anlamına geliyor. Tasarım yaratıcılığı tarafından yönlendirilen Changsha kil kültürel ürünlerinin geliştirilmesi ve pazarlanması, Changsha kil eğitiminin ve yayılmasının modern günlük yaşama entegrasyonu, kültüre saygı ve miras anlamına geliyor.

Lotus'un en büyük zorluğu, bölgesel kültürün eşsizliğini korurken, geleneklerin yeniden doğmasını ve modern ev yaşamına girmesini sağlamaktı. Ancak Zhou ve SunYujia, bu zorluğu başarıyla aştı ve modern yaşam tarzına uygun bir dizi masa üstü ürün yarattı.

Lotus, 2023 yılında A' Bakeware, Tableware, Drinkware ve Cookware Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.

Lotus'un patent başvurusu halen devam ediyor ve bu tasarımın telif hakkı Zhou ve SunYujia'ya aittir. Bu tasarım, modern ev yaşamına uygun bir dizi masa üstü ürün yaratma konusunda büyük bir başarıdır ve gelecekte daha fazla inovasyon ve yaratıcılık için büyük bir potansiyel taşıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: jun zhou
Görsel Kredileri: Image #1:Photographer Zhou Jun&Sun YuJia,Renderings01, 2022. Image #2:Photographer Zhou Jun&Sun YuJia,Renderings02, 2022. Image #3:Photographer Zhou Jun&Sun YuJia,Renderings03, 2022. Image #4:Photographer Zhou Jun&Sun YuJia,Renderings04, 2022. Image #5:Photographer Zhou Jun&Sun YuJia,Renderings05, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Sun Yu Jia
Proje Adı: Lotus
Proje Müşterisi: jun zhou


Lotus IMG #2
Lotus IMG #3
Lotus IMG #4
Lotus IMG #5
Lotus IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun