The Henley: Bir Uzay Yolculuğunu Yeniden Yaratma

Lok Ping Edwin Chow'un Eşsiz Kafe Tasarımı

The Henley, Lok Ping Edwin Chow tarafından tasarlanan ve Hong Kong'un tarihine ve uzay turizminin yükselişine dayanan bir kafe konseptidir. Bu tasarım, bir uzay aracının içini andıran bir atmosfer yaratmayı amaçlar.

Tasarım, müşterinin marka estetiği ve mahallenin Hong Kong'un iç şehir havaalanı olarak tarihinden ilham alınarak oluşturuldu. Uzay turizminin yükselişi de tasarımın temel unsurlarından biri oldu. Müşterinin Hong Kong'daki onuncu konumunun iç tasarımı, konseptle ve müşterinin marka kimliğiyle uyumlu bir palet ve malzeme seçimiyle oluşturuldu.

Uzay aracının kapısını andıran bir girişten geçerek, uzun ve dar bir koridor boyunca aydınlık bir alana giriyorsunuz. Koridorun sonunda, kahve barı ve ana oturma alanı sizi karşılıyor. Kahve deneyimini vurgulamak ve düzensiz şekilli alanda bir uzay yolculuğunu yeniden yaratırken konfor sağlamak için bitkiler, eğriler, özel yapılmış aydınlatma ve farklı dokulara ve yüzeylere sahip malzemeler tavan, duvarlar ve zeminlere dahil edildi.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sırasında, bir uzay aracını taklit eden bir ortam yaratma niyetimiz olsa da, ekibimiz sert ve yumuşak, sıcak ve soğuk malzemeler arasında bir denge sağlamanın önemli olduğunu düşündü. Bu nedenle, yeşillikleri dahil ettik ve aşağıdaki malzemelerin mekanda kullanılması için özenle seçildi: Çelik (çoklu bitirme ve işlemlerle), alüminyum, beton, ahşap, özellikli cam ve ESG kumaşlar ve boya.

Proje, Mayıs 2022'de başladı ve Aralık 2022'de Hong Kong'da tamamlandı. Tasarım süreci, bina tamamlanmadan önce başladığı ve ortada bir boşluk olduğu için, orijinal tasarıma birçok düzenleme yapılması gerekti. Ayrıca, kullanıcıları ana alana yönlendirmek için dar giriş ve uzun koridora detayları entegre etmekte ekstra özen gösterdik.

The Henley, 2023'te A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lok Ping Edwin Chow
Görsel Kredileri: Photographer: Nolan Lee
Proje Ekibi Üyeleri: Lok Ping Edwin CHOW Hei Chi Sophia LEUNG Long Yin Angus AU Wing Sze Sharon CHAN Yee Ting Vanessa CHOI
Proje Adı: The Henley
Proje Müşterisi: Lok Ping Edwin Chow


The Henley IMG #2
The Henley IMG #3
The Henley IMG #4
The Henley IMG #5
The Henley IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun