Doğa İçindeki Villa: Chih Ting Chen'in Ödüllü Tasarımı

Doğanın Kalbinde Modern Bir Yaşam Alanı

Chih Ting Chen tarafından tasarlanan ve A' Design Award 2022'de Bronz ödül kazanan "Doğa İçindeki Villa", doğa ile iç içe bir yaşam sunan sofistike bir tasarım örneği.

Chih Ting Chen, tasarımının ilhamını, evin konumundan aldığını belirtiyor. Yeşilliğin kucağında ve güneş ışığına doyan bu ev, hem şafak vaktinde hem de akşamüstü ormanın huzurunu ve istikrarını hissettiriyor. Yapay malzemelerin yerine, evin içinde taş, sıva, ahşap ve renk kullanılarak dağların ve ormanların güzelliği yansıtılıyor.

Chih Ting Chen'in tasarladığı bu tek ailelik villa, ev sahibinin tercihleri ve ihtiyaçları üzerine kurgulanmış. Her katta doğal ışık ve havalandırma ile kapsamlı yaşam fonksiyonları ve iyi bir hava akışı sağlanıyor. Dağlarla çevrili olan bu evin dış terası ahşaptan yapılmış ve doğal dünyanın bir uzantısı haline gelmiş. Villa, büyük pencereler ve şeffaf camlar aracılığıyla iç mekanı dışarıya taşıyor. İç ve dış mekanın etkileşimi, konutu dolduran rahat bir atmosferle uyumlu.

Ev, ahşap işçiliği, kaya parçaları, mermer, demir parçaları, cam, fırın boya, büyük resimli duvar kağıdı, ithal tuğlalar kullanılarak inşa edilmiş. Her kat 83 metrekare olup toplamda dört kattan oluşuyor. İlk kat halka açık alan, oturma odası, yemek odası, orta ada, mutfak, misafir odası ve hizmetçi odasını barındırıyor. İkinci ve üçüncü katlar özel alanlar olup, ana yatak odası, erkek çocuk odası, kız çocuk odası ve giyinme odası bulunuyor. Dördüncü kat ise fitness salonu, Budist salonu, ses-görüntü odası, giyinme odası ve SPA odasını içeriyor.

Chih Ting Chen, tasarımının diğerlerinden farkını ve gücünü, ev sahibinin tercihleri ve ihtiyaçlarına göre şekillenmesinde buluyor. Her bir aile üyesinin tercihleri ve ihtiyaçlarına göre şekillendirilen özel alanlar, tasarımın yaratıcı, teknik ve araştırma zorluklarını aşmasını sağlamış. Örneğin, erkek çocuk odasında, üst ve alt boyutları bağlamak için bir kaydırak kullanılmış. Bu hem alanın kullanımını genişletiyor hem de çocuksu bir dokunuş ekliyor.

Chih Ting Chen'in tasarımı, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2022'de Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Kaliteyi artırarak hayatı iyileştiren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren bu tasarımlar, övgüye değer bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chih Ting Chen
Görsel Kredileri: MU Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Chih Ting Chen
Proje Adı: The Villa in Nature
Proje Müşterisi: Chih Ting Chen


The Villa in Nature IMG #2
The Villa in Nature IMG #3
The Villa in Nature IMG #4
The Villa in Nature IMG #5
The Villa in Nature IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun