Chen-Hung Ho'nun "Idyll Time" Tasarımı: Şehirde Bir Vaha Yaratmak

Minimalist Stil ve Doğal Dokunuşlarla Şehirde Bir Vaha Yaratma

Chen-Hung Ho'nun "Idyll Time" adlı tasarımı, yaşam, duygular ve anılar arasında bağlantılar kurarak emekliye ayrılmış bir çift için mükemmel bir villa benzeri ev yaratıyor.

Çin atasözü "Hayatın monotonluğundan bir rahatlama yakalamak"tan esinlenen tasarım, minimalist stilleri harmanlayarak, duvar sanatını görsel bir odak noktası haline getiriyor. Ana renk olarak beyazın kullanıldığı mekanda, dolaplara uygulanan yeşil renk, saf beyazın içinde biraz yeşil ile noktalanarak genel renk uyumunu sağlıyor. Bir bitki duvarı oluşturarak eve bir sıcaklık dokunuşu ekleyen tasarım, evi bir kentsel vaha haline getiriyor ve şiirsel bir zaman oluşturuyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde, antibakteriyel özelliklere sahip, koku adsorpsiyonu, nem düzenlemesi gibi özellikler sunan ve aynı zamanda sıcak bir dokunuşa sahip olan ve kolay temizlenebilen katı ahşap ada tipi ahşap zeminlerle birlikte ahşap benzeri mermer, boya sistemli dolaplar ve diatom çamuru duvar boyası kullanıldı. Ayrıca, banyo alanında dayanıklı ve küf önleyici etkiler elde etmek için epoksi reçine ve sertleştirici karıştırılarak güçlü bir yapıştırıcı fayans derz dolgusu oluşturuldu.

28.9 metrekarelik projede, açık yemek odaları, mutfaklar, ana yatak odaları, giyinme odaları ve banyolar bulunan bir oturma odası bulunuyor. Oturma odasındaki büyük ahşap benzeri mermer fosil TV duvarı, eve bir sıcaklık ve zariflik dokunuşu eklerken, gri renk blok dönüşüm alanını belirtiyor. Yemek odasındaki yan masa, depolamayı artırırken aynı zamanda mini bir kahve barıdır; yemek masası, ailenin toplanması için tam boyuttadır. Mutfakta ana renk olan süt teni, sıcak ve samimi bir atmosfer yaratırken, yazı tipi tasarımı hareketi daha akıcı hale getiriyor.

Aynı mekanda birden çok rengi çok göze çarpmadan nasıl kullanacağını bulmak gerçekten bir meydan okumaydı. Renk özelliklerini anladıktan ve sürekli karşılaştırma ve eşleştirme yaptıktan sonra, tasarımcılar sonunda renk aracılığıyla benzersiz bir mekansal stil yaratabildiler. Doğru yapı malzemelerini nasıl kullanacağını bulmak başka bir meydan okumaydı, tekrarlanan seçim ve örnekleme sonrasında, mekanla eşleşebilecek yapı malzemelerinin dokusunu ve dokusunu buldular.

"Idyll Time" tasarımı, basit ve taze bir stil üzerine odaklanarak, bir çift için rahat bir ev yaratma konseptine dayanmaktadır. Bol miktarda beyaz alanın kullanılması, sanat eserinin görsel bir odak haline gelmesini sağlar, farklı renk bloklarının kullanılması, farklı mekansal stiller ve duygular oluşturur. Akıcı trafik akışı planlaması ve engelsiz tasarım aracılığıyla işlevselliği artırır ve güvenlik endişelerini azaltır.

2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlar için verilen bir ödüldür. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarım, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chen-Hung Ho
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer , Idyll Time, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Chen-Hung Ho
Proje Adı: Idyll Time
Proje Müşterisi: Chen-Hung Ho


Idyll Time IMG #2
Idyll Time IMG #3
Idyll Time IMG #4
Idyll Time IMG #5
Idyll Time IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun